Internetudbydere

Det kan være svært at skelne de mange selskaber, der tilbyder internet, fra hinanden og vælge mellem dem og deres forskellige internetabonnementer. Nedenfor finder du beskrivelse af en lang række af internetudbydere og hvad de helt overordnet tilbyder.

Vil du se og sammenligne deres aktuelle priser og internetsabonnementsservice, kan du gøre f.eks. gøre det på vores oversigt eller en af de mange andre sider der eksister, hvor du kan se oversigter med billigt internet alt efter hvilken hastighed, du ønsker.

Fullrate

Fullrate blev etableret i 2015 med det formål at gøre bredbånd enkelt og billigt. I 2008 blev Fullrate solgt til TDC og sortimentet er sidenhen udvidet med mobilt bredbånd, mobil og tv.  Fullrate anslår selv, at de har nogle af Danmarks laveste priser, når det gælder bredbånd.

På Fullrates website, skal du indtaste din adresse for at se hvilken type internetforbindelse – f.eks. bredbånd via fibernet, gennem antennekablet (coax) eller via telefonstikkets kobberkabler (DSL) – og hastighed, som du kan få. Det afhænger nemlig af din bopæl og hvilke kabler, der er lagt i dit område. Foruden internet tilbyder Fullrate også mobilabonnementer og tv pakker.

Kviknet

Kviknet er danskejet og blev etableret i 2013 med det formål at sænke priserne på adgang til internettet, så alle kan være med og bryde de store selskabers monopol. Kviknet tilbyder internet via DSL-forbindelser til hele landet og Fibernetforbindelser (bolignet) til udvalgte boligforeninger.

På Kviknets hjemmeside skal du også indtaste din adresse for at se, hvad Kviknet specifikt kan tilbyde dig. Det kan være eksempelvis være, at du som udgangspunkt har mulighed for en 16/2 Mbit/s hastighed, men at du med et dobbelt telefonstik kan booste hastigheden til 32/4 Mbit/s. Hvis det er muligt, hvis det komme op som et tilvalg, som du kan vælge. Dette kræver dog et teknikerbesøg og koster derfor ekstra.

Telia

Telia ejes af den svensk-finske internationale telekoncern Telia Company. Telia har været på det danske marked siden 1995 og var de første til at bygge 4G netværk i Danmark og til at lancere fri tale. Telia udbyder både mobiltelefoni, fastnettelefoni og IP-tjenester via ADSL-bredbånd med internet, telefoni og tv.

Når du har indtastet din adresse på Telias website, vil du få vist, hvad Telia kan tilbyde dig dig. Øverst vil der stå Telias anbefalede løsning på din adresse – f.eks. 45/12 MBIT via telefonstik samt en kort beskrivelse af løsningen, men du kan også vælge at få vist alle de mulige løsninger på din adresse. Det kan f.eks. være, at du også har mulighed for at vælge 20 MBIT via 4G netværket. Hos Telia er et internetabonnement typisk inkl. en valgfri service – eksempelvis et gratis HBO eller flip abonnement. Du kan på www.telia.dk se om dette gør sig gældende lige nu.

Altibox

Altibox tilbyder i samarbejde med 6 elselskaber i Midt- og vestjylland internet, telefoni og digitalt tv gennem fiberkabler. Altibox er en norskejet virksomhed, som hører under energikoncernen Lyse AS. I 2002 begyndte Lyse AS at anlægge fibernet hos sine kunder og startede samtidigt tv-og bredbåndsselskabet Altibox op, som har været på det danske marked siden 2008. For at få fiberbredbånd gennem Altibox kræver det, at du bor et sted, hvor Altibox har etableret en fiberforbindelse. Du kan som på Altiboxs website indtaste din adresse og se om- og hvilke fiberbredbåndsløsninger, Altibox kan tilbyde dig. Er det ikke muligt at få Altibox fiber internet på din adresse, kan du skrive dig op, så du vil blive kontaktet, hvis det bliver muligt i dit område. Du kan også vælge en ADSL-løsning gennem Altibox. Altibox tilbyder også TV, web-tv, mobiltelefoni og fastnet.

Telenor

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab, og et selvstændigt selskab i Telenor-koncernen, der har selskaber i 12 lande. Telenor tilbyder måde bredbånd, mobilt bredbånd, mobiltelefoner, mobilabonnementer, mobilt bredbånd. Det kan godt betale sig at samle flere tjenester hos den samme udbyder – eksempelvis hos Telenor, der eksempelvis giver dét, de kalder “familierabat” på bredbånd til dem, der har to eller flere mobilabonnementer hos Telenor. Om dette eller andre tilbud er gældende hos Telenor lige nu, kan du se på www.telenor.dk.

Telenors udvalg af internettyper og abonnementer til dig afhænger, som hos de andre udbydere, af, hvor i landet du bor. På Telenors website skal du også indtaste din adresse for at se hvad det konkret er for nogle muligheder.

YouSee

I 2016 blev YouSee og TDC lagt sammen til ét selskab under navnet YouSee. YouSee ejes af TDC group og er Danmarks største teleselskab.   Yousee tilbyder både bredbånd, tv-pakker, mobiltelefoner, mobilabonnementer, mobilt bredbånd og fastnettelefoni. Hos Yousee kan man også rabat, hvis man samler flere abonnementer hos dem. Yousee tilbyder lige nu internetabonnementer med en hastighed fra 25/5 Mbit og op til 1000/100 Mbit. I deres oversigt over bredbåndsløsninger, står der lige nu oplyst hvilken hastighed, du som minimum er garanteret. Som hos de andre udbydere, skal du indtaste din adresse for at se hvilke bredbåndsløsninger og hastigheder, som Yousee kan tilbyde dig. Du kan se og sammenligne Yousee’s aktuelle tilbud og priser på bredbånd med andres udbyderes på www.yousee.dk

Waoo

Waoo er ejet af en række af Danmarks største energi- og fibernetselskaber, som er gået sammen om at udbrede fiberteknologien i Danmark. Waoo er 7 år i træk blevet kåret som Danmarks bedste internet.

Det er ikke alle steder i landet, man kan få Waoo Fibernet. Du kan nemt finde ud af om det er muligt for dig på Waoo’s website, hvor du skal oplyse din adresse. Er det ikke muligt på din adresse, fordi der ikke er fibernet i dit lokalområde, henviser Waoo til at man kan oprette sig som Fibernetambassadør på fibia.dk. Som ambassadør står man for at skabe opbakning til fibernettet for at opnå tilstrækkelige med tilmeldinger til at etablere fibernet.  Waoo tilbyder også tv/streaming og fastnet- og mobiltelefoni.

Stofa

Anton Petersen startede i 1959 det, vi i dag kender som Stofa med et ønske om at blive leverandør af fællesantennesystemer til antenne-, bolig- og grundejerforeninger. Navnet er forkortelse for “Store Fællesantenneanlæg”. I dag leverer Stofa både bredbånd, tv og telefoni. Man kan få Stofa bredbånd i hele Danmark, men hvilken hastighed og bredbåndstype afhænger selvfølgelig af, hvor du bor. På Stofas website kan du også tjekke udbuddet specifikt for din adresse.

Stofa giver i skrivende stund  6 måneders Viaplay Film & Serier til 0 kr. med Stofa bredbånd uanset hastighed. Om dette eller et andet tilbud gør sig gældende, når du læser denne beskrive, kan du tjekke på www.stofa.dk