Læs vores guide til billigt internet og find de billigste udbydere

Har du brug for billigt internet? Led ikke længere, for du er landet lige hvor du skal være. 

Internettet er intet mindre end en fantastisk opfindelse. Men for at få glæde af internettet kræver det selvfølgelig også, at du har råd til det.

For hvor billigt internet kan du få? Det dykker vi ned i her på siden.

Når du har læst dig igennem siden her vil du være klædt rigtig godt på til at finde billigt internet i Danmark. 

Er du klar til at spare penge på dit internet?

Guide: Få det billigste internet i Danmark

Når du er ude efter billigt internet i Danmark, så handler det selvfølgelig om én ting: Hvor lav en pris kan du slippe afsted med at give for at blive koblet på?

Alligevel er der mange faktorer, der gør sig gældende, når vi taler om prisen på at få internet. Her er nogle af dem:

 • Hvad er de aktuelle priser på internet?
 • Hvilke tilkoblingsmuligheder (fiber, bredbånd eller mobilt bredbånd) har du hvor du bor?
 • Hvor hurtigt skal dit internet være?
 • Hvor stor en husstand/hvor mange personer skal internet-forbindelsen dække?
 • Hvor store krav sætter du til mobiliteten?

Hvor billigt internet, du kan få, afhænger af hvad du svarer på disse spørgsmål. Det er blandt andet noget af dét, vi skal se på i denne guide til at få det billigste internet i Danmark.

Herunder har vi samlet nogle af de billigste internet priser, vi har kunnet finde på nettet d. 24/04-2023. Priserne er kampagnepriser og vil ofte stige efter en periode, men der er penge at spare ved at vælge en af disse, for en periode.

UdbyderHastighed(Download/Upload)Pris pr mdr.
Stofa500/500 mbit/s100,-/md.
Altibox100/100 mbit/s134,-/md.
Kviknet300/60 mbit/s139,-/md.
Jetnet internet300 mbit/s179,-/md.
Fastspeed internet1000 mbit/s198,-/md.
Norlys1000 mbit/s199,-/md.
Hiper1000/1000 mbit/s199,-/md.

Internet priser

Hvad koster internet? Og hvor billigt skal det være, når vi taler om “billigt internet”?

I “gamle” dage (vi taler her om 1990’erne) kunne du få internet til data-priser. Altså – du betalte direkte for den data, du brugte, og kun dét.

Dét var ikke billigt internet.

Mange kan måske huske historierne om de enorme regninger, som nogle gæve internet-børn kunne belaste deres forældres privatøkonomi med, hvis børnene var alene hjemme med familiens computer en weekend.

I dag er der kun to internetløsninger, hvor du betaler for mængden af data, du bruger: mobilt bredbånd og satellit-internet. Og selv her får du det i pakkeløsninger med et indbygget dataloft, så du ikke risikerer de store regninger ved overforbrug.

For alle andre internetløsninger – fiber, bredbånd og DSL – skal du i dag blot betale et mindre månedligt abonnement.

Generelt er prisen på internet nemlig ikke særlig høj.

Hvor billigt internet du kan få svinger alt efter internettypen og hastigheden. Billigt bredbånd kan du typisk få fra omkring 200 kr. og opefter. Nogle gange får du bredbånd til endnu bedre priser i en begrænset periode, hvis du rammer en kampagne.

I den dyrere ende er prisen på internet op mod 800 kr. pr. måned. Beløb som disse skal du betale for fibernet, hvor hastigheden er skruet helt op.

Engang skulle du også betale for at få et modem installeret, samt en router, der kunne kaste trådløst WiFi rundt i hjemmet. I dag er disse apparater sjældent noget, du betaler for at få. Til gengæld skal du som regel returnere dem til firmaet, når du opsiger din internetløsning.

Hvilket internet kan jeg få?

Internettet er et globalt data-netværk. Og der findes naturligvis flere forskellige måder at koble sig selv på internettet på.

Her skal du kende dine muligheder.

Det er vigtigt at vide hvilke alternativer, du har på hånden for hvordan du kan komme på internettet. De alternativer, der er tilgængelige for dig, er nemlig afgørende for hvor billigt internet du kan få.

Der findes overordnet set 5 populære måder at komme på internettet på (her listet i prioriteret rækkefølge):

 • Fibernet
 • Bredbånd
 • Mobilt bredbånd
 • Satellit-internet
 • DSL

Disse 5 alternativer skal vi prøve at se nærmere på herunder. Vi kommer også lidt ind på hvor billigt internet du kan få med dem hver især – og selvfølgelig, hvor meget internet du får for pengene.

Billigt fibernet: Det hurtigste internet på markedet

Fibernettet. 

Det nyeste skud på stammen, når vi taler om faste, lynhurtige tilkoblingsmuligheder til internettet. 

Skal du have det hurtigste internet (og så endda til en god pris), ja, så er det fibernet, du skal gå efter. Med fibernet får du fart på internettet, med hastigheder helt op til 5000 Mbps.

Fibernet-kabler er i disse år ved at blive udrullet i hele Danmark. Hvis du ikke har fibernet, så fortvivl ej – det kommer til dig, og inden længe.

Du kan efterhånden få lige så billigt internet via fiber som gennem bredbånd. Selvfølgelig giver fiber flere muligheder for at skrue op for hastigheden. Og hvis du virkelig gerne vil have fart på, så vil prisen selvfølgelig også afspejle dette.

Men her er noget, som mange ikke tænker på.

Fibernettet er nemlig også dét internet, hvor du får det billigste internet pr. Mbps hastighed. Med andre ord får du mest fart for pengene med fibernet.

Fibernettets infrastruktur har en indbygget høj kapacitet. Trækker du høje hastigheder på fibernettet belaster du derfor infrastrukturen relativt mindre end hvis du fx vil have hurtigt bredbånd.

Altså: Hvis du kan få fibernet der, hvor du bor, så tjek priserne. Det kan meget vel være det billigste internet (samt det bedste internet) der, hvor du er.

Billigt bredbånd: Bred dækning, gode internet-hastigheder

Bredbånd er fibernettets forgænger. Med bredbåndet fik danskerne deres første hurtige internetforbindelse. Via bredbånd kan du få en internetforbindelse på op til 1000 Mbps.

Bredbånd er blot internet, der leveres igennem TV-kabler. Du kan derfor forvente, at du har adgang til en bredbåndsforbindelse, hvis du også modtager kabel-TV – eller hvis der er kabelforbindelse i dit nærområde.

Bredbånd har været i Danmark længe, og dækker stort set hele det danske fastland. Priserne på bredbånd er blevet presset nedad gennem årene. 

Vil du have billigt internet, så er almindelig bredbånd måske det billigste, du kan finde.

Og ud over de lave priser er chancen for, at du kan få bredbånd i dit hjem, også meget stor.

Billigt mobilt bredbånd: Tag internettet med på farten

Mobilt bredbånd er en mobil internetforbindelse, du kan tage med dig på farten. Mobilt bredbånd kommer ofte i en såkaldt “USB-dongle”, som du nemt kan tilslutte enten bagved eller på siden af din computer.

Mobilt bredbånd kører over det danske mast-netværk. Så længe din dongle kan “se” en mast inden for rækkevidde har du dækning. Over 99% af danskerne er dækket med hurtigt 3G og 4G internet.

Mobilt bredbånd kan også give dig relativt billigt internet. Her er det blot vigtigt at du husker, at mobilt bredbånd ofte kommer med et loft over dit data-forbrug. 

Selvom mobilt bredbånd nogle gange kan ligne billigt internet pga. billige månedspriser – ja, måske endda billigere end almindeligt bredbånd – så er det altså data-loftet, der er årsagen til den lave pris.

Men hvis du ikke er storforbruger af internettet, og hvis du bare gerne vil have god dækning, som du kan tage med dig rundt – ja, så kan mobilt bredbånd være rigtig billigt internet.

Billigt satellit-internet: Når intet andet giver dig internet-dækning

Nogle mennesker oplever desværre, at hverken fibernettet eller bredbåndet dækker, og at masterne på samme tid heller ikke står lige i nærheden.

I dette tilfælde kan satellit-internet give dig det bedste og billigste internet, du har til rådighed.

Satellit-internet har den fordel, at du er dækket næsten hvor som helst du befinder dig på jordkloden. Og dækningen og hastigheden med satellit-internet bliver stadig bedre disse år.

Ulempen er til gengæld, at du skal have forbindelse til en internet-satellit for at kunne koble dig på internettet. Det kræver for det første en parabol ved dit hus. Og hastigheden på satellit-internettet afhænger også af hvor tæt på satelitterne er, og hvor nye de er.

Satellit-internet kan være et ganske billigt internet, når først du har det hele sat op og i drift. Til gengæld kan etableringsudgifterne ved satellit-internet være store. Årsagen er, at du skal have en parabol tilkoblet til hjemmet.

Overvej derfor kun satellit-internet, hvis du ikke har andre forbindelsesmuligheder på hånden.

Billigt DSL internet: Det gode gamle internet, der siger sjove lyde

Hvis du hører til en bestemt generation, så kan du måske huske hvordan telefonen sagde sjove lyde derhjemme, da du surfede på nettet.

Årsagen er den gode, gamle DSL-internetforbindelse, der kører gennem telefon-stikket.

Internet gennem telefonstikket har, igen, den fordel, at det dækker stort set alle (hvis ikke alle) husstande i Danmark. Alle har jo et telefonstik.

Derfor kan DSL-internet også være rigtig billigt internet.

Til gengæld er hastigheden på dét internet, som du kan få gennem et telefonstik, begrænset af den gamle teknologi. Her kan du højst få op til 100 Mbps.

DSL-internet er altså en type internet, der deler samme skæbne som nuværende satellit-internet: Få det kun, hvis du ikke har andre alternativer på hånden.

Kan du få billigt internet på din adresse?

Hvis du er i tvivl om hvorvidt du kan få billigt internet på din adresse kan vi godt berolige dig. For du kan godt få billigt internet, hvis du bor i Danmark.

Hvis du er interesseret i at få et mere konkret svar, så kan vi anbefale dig at taste din adresse ind på en hjemmeside, der tjekker dine internet-muligheder. Det er nemt, og tager blot et minuts tid. Du kan desuden også sammenligne priserne på de forskellige muligheder derinde.

Danmark er et lille land. Og med et land af vores størrelse, økonomi, geografi og befolkningstæthed er det ikke svært at skabe noget, der ligner komplet internetdækning for hele befolkningen.

I Danmark har vi ikke svært tilgængelige udkantsområder. Vi har ikke store geografiske områder med meget lav befolkningstæthed.

Sagt med andre ord, så har netselskaberne en fin økonomi, og ganske få udfordringer, i at rulle internettet ud til alle danskere. Konkret betyder det lavere omkostninger for netselskaberne, og en hurtigere udrulningsproces.

Så kan du få billigt internet på din adresse? 

Svaret er et rungende ja. Og det er fordi du bor i Danmark.

Hvilket internet kan jeg få?

Vi har tidligere været inde på forskellige internet-typer i Danmark. Men hvilket internet kan du få? Og er der altid billigt internet blandt alternativerne?

De to mest almindelige internetløsninger i Danmark er fiber og bredbånd.

De fleste har, eller har haft, bredbånd. Det er det relativt hurtige internet, der er rullet ud til langt det meste af Danmark. 99% af alle danskere har direkte adgang til internettet via bredbånd.

Du kan derfor være ret sikker på, at også du kan få en bredbåndsforbindelse til internettet.

Fibernettet er ikke færdigudrullet endnu. Netselskaberne er begyndt i de større byer, og breder langsomt fibernet ud til resten af danskerne. Dog er der allerede store dele af Danmarks landområder, der også er dækket med fiber-internet.

Hvis alt andet glipper, så kan du altid få mobilt bredbånd. Ser man på dækningen på mobilt bredbånd på tværs af alle udbydere i landet, så har vi faktisk 100% dækning i Danmark med mobilt bredbånd.

Mobilt bredbånd giver dig dækningsgaranti, og udgør derfor et relativt billigt internet, du altid kan få.

Bredbånd, mobilt internet eller fibernet?

Hvis du ikke kan beslutte dig mellem de forskellige internet-typer derude, så får du her lidt hjælp.

Hvis du har fiber i dit område, så bør du overveje det først. Fibernettet giver dig de bedste hastigheder, og prisen er ved at kunne konkurrere med bredbånd. Fibernet kan altså være glimrende og billigt internet.

Hvis du ikke har fiber, så vil bredbånd altid være det billigste internet kontra mobilt internet. Ofte vil det også være hurtigere og mere stabilt, da du med bredbånd får en direkte kablet forbindelse. Og bredbånd kan sagtens stadig føles hurtigt, når man bruger det til de fleste formål. Mobilt internet er derimod disponeret for signalstøj pga. vejr, geografiske forhold, distance til mast, osv.

Mobilt internet kan dog også være glimrende og billigt internet, hvis du ønsker mobilitet i din hverdag – samt dækningssikkerhed. Du skal dog være forberedt på, at du kommer til at få et loft over dit månedlige forbrug af data.

Hvornår bør jeg skifte abonnement på mit internet?

Nogle gange er det en god idé at skifte forsikringer. Og på samme måde kan et skifte af internetudbyder også komme dig til fordel.

Du skal have tre ting for øje, når du overvejer at skifte udbyder:

 • Dækning
 • Hastighed
 • Pris

Lad os se på dem alle, en ad gangen.

Hvis dækningen hos din nuværende internetudbyder er dårlig hvor du er, så kan det meget vel være, at du får bedre dækning med en anden udbyder. Bedre dækning betyder, at du får mere af den hastighed, du betaler for – og færre afbrydelser og signalforstyrrelser.

Hastigheden er en anden vigtig faktor. Langt de fleste bruger i dag deres internetforbindelse til langt mere end blot at tjekke for nye mails. Og hvis du gerne af og til vil se en god film gennem internettet, eller hvis du spiller spil eller lignende, så har du behov for høje hastigheder. For slet ikke at tale om hvis I er en hel familie, alle og enhver med de samme behov.

Endelig har vi prisen som en afgørende faktor. For det gør selvfølgelig ikke noget, at internettet er billigt internet. Og priserne på internet svinger altså fra tid til anden. For det meste bliver det, alt andet lige, billigere med tiden med bestemte internetløsninger. Sådan har det både været med DSL og med bredbånd – og sådan er det også ved at være med fibernettet. 

Men nogle udbydere har mere fart på i ræset om at levere billigt internet.

Det kan altså godt betale sig at kaste et jævnligt blik på de forskellige internet-løsninger, der er derude. Hvis du er heldig kan du finde billigt internet hos andre udbydere, hvor du kan spare penge.

Iht. alle disse ovenstående parametre kan det betale sig at skifte abonnement på internettet, hvis du finder en anden løsning mere fordelagtig end din nuværende.

Tilbud på internet: Led efter de gode kampagner

En god måde at få billigt internet på er ved at lede efter de gode kampagner.

Internetudbydere er ligesom mobiludbydere: Der er rift om alle de samme kunder, og muligheden for at udvide markedet er lille.

Derfor kører mange internetudbydere af og til kampagner for at hive nye kunder ind fra konkurrenterne. Kampagnerne skal, for en kort stund, gøre det ekstra attraktivt for dig at skifte over til dem som kunde.

Kampagnepriser ligger ofte betydeligt under dét, du skal give i månedligt beløb til internetudbyderen på sigt. Men hvis du er strategisk tilbudsjæger, og du holder øje med alle de gode kampagner, der altid kommer op, så kan der være mange penge at spare.

Gode kampagner giver billigt internet. Så simpelt er det.

Inden du vælger en internetudbyder

Inden du kaster dig ud i at vælge en internetudbyder er der nogle ting, du gerne skal have styr på. Ved mange internetudbydere risikerer du nemlig at være i binding i en bestemt peride, når du tegner abonnement.

Herunder får du en simpel tjekliste, der sikrer dig, at du har tænkt på alt. Så er du sikker på, at du har valgt den rigtige udbyder.

 • Dækker udbyderen dit område?
 • Kræver udbyderen og internetløsningen, at du skal have særligt udstyr til rådighed? Og har du det?
 • Er der lave etableringsomkostninger?
 • Hvor god er udbyderens kundeservice?
 • Kan udbyderen levere en forbindelse, der er hurtig nok til dit behov?
 • Kan du få samme type internet endnu billigere andre steder?

Hvis du kan svare positivt på alle ovenstående punkter – ja, så er det bare med at få tegnet et internet-abonnement!

3 gode råd, når du skal vælge internet (udbyder)

Når du skal vælge internetudbyder, så kan det alligevel være svært helt at gennemskue hvordan man handler smart. 

Herunder har vi samlet vores 3 bedste råd, når du skal til at vælge nyt internet. Tag udgangspunkt i listen ovenfor, og tjek så vores 3 bonusråd herunder ud.

Råd #1: Sammenlign udbydere og priser på internet

Hvis du bare gerne vil have så billigt internet som muligt, så kommer du ikke uden om at benytte dig af sammenligningssider. 

Der er mange udbydere af internet i Danmark. Og lidt for mange til, at du nemt selv kan gå ud og danne dig et komplet overblik. Men her kan sammenligningssiderne altså hjælpe dig med at få det forkromede overblik, så du nemt kan træffe en god beslutning.

Se hvilke udbydere, der er billigst, og gennemgå derefter tjeklisten ovenfor – fra den billigste udbyder, og nedefter.

Råd #2: Led efter de gode kampagnetilbud

Billigt internet – hvis du gerne vil have det ekstra billigt – kan du nemt få igennem kampagnetilbud.

Det gør ikke noget, at man jagter tilbud en gang imellem. Og i internet-branchen er de gode kampagner altså ikke sjældne. Her får du mulighed for at få rigtig billigt internet.

Når du benytter dig af et kampagnetilbud binder du dig næsten altid til det internet, du køber. Typisk er det for 6 måneder ad gangen. Kampagneprisen varer som regel også 6 måneder.

Hvis du er smart, så følger du op på de gode kampagetilbud på markedet for hver gang du kommer ud af binding i dit gamle selskab. Hvis du handler smart på denne måde kan du årligt få mere end 1.000 kr. besparelser på internettet.

Råd #3: Tag en snak med kundeservice

Åh, ja. Den gode, gamle kundeservice.

Mange tror, at kundeservice i dag ikke har nogen beføjelser, når det kommer til at lave forhandlinger om prisen. Men det er altså ikke helt rigtigt – og heller ikke når vi snakker om udbydere af internetløsninger.

Hvis alt andet glipper, og du stadig synes, at internettet ikke er billigt nok, så kan du med fordel prøve at ringe ind til udbyderens kundeservice. Fortæl, at du er ved at lede efter godt internet, men at du gerne vil finde noget til gode priser. 

Du skal se, at kundeservice er villig til at presse citronen for at få dig ind som kunde hos dem. Sådan kan du også få billigt internet.

Sammenlign udbydere

Vi har flere gange talt om at sammenligne udbydere af internet. Lad os knytte et par ekstra ord til dette punkt her.

Hvis du er ude efter billigt internet, så kommer du ikke uden om at lave lidt fodarbejde inden du bestiller. Fodarbejdet består primært i at sammenligne de forskellige internet-udbydere, der findes i landet. 

Konkurrencen om internetbrugere er hård. Derfor bliver priserne i branchen også hurtigt presset nedad. Det er også tilfældet selv efter introduktionen af ny teknologi, der fra netselskabernes side har krævet massive investeringer.

Du vil derfor se, at det ikke er svært at opspore billigt internet. Især ikke hvis man begynder at sammenligne de forskellige udbydere. Og der findes et vælg af sammenligningssider på internettet, der viser dig sort på hvidt hvilket internet, der er det billigste. 

Brug dem, og snus lidt rundt på de hjemmesider, sammenligningsportalen leder dig ind på.

Her kan du finde gratis internet

Nogle gange har man bare brug for gratis internet. Og det kan du heldigvis også finde rundt omkring.

Du har flere alternativer på hånden, når du skal bruge gratis internet:

 • Gå på café, en restaurant eller McDonalds, og brug hotspottet
 • Nas lidt på ubeskyttede WiFi-signaler i et tæt befolket område
 • Brug din telefon som mobilt hotspot

Den første løsning er måske blandt de mest oplagte. De såkaldte “hotspots” er til for at gøre det ekstra attraktivt for cafeens eller restaurantens kunder at besøge dem. Eneste ulempe er selvfølgelig, at du ofte skal købe noget på cafeen for at få adgang – og så er det jo i virkeligheden ikke helt gratis.

Hvis du derimod er typen, der nasser på naboens internet… ja, her skal du blot være opmærksom på, at du ikke kommer på kant med loven. For du har altså ikke ret til at hoppe på andre private personers WiFi – heller ikke selvom de ikke har beskyttet routeren med en kode.

Endelig kan du også vælge at bruge din telefon som mobilt hotspot. Du betaler allerede et abonnement for telefonen, og hvis abonnementet er som de fleste, så følger der en datapakke af en fast størrelse med. Denne datapakke kan du bruge af med computeren, tabletten og lignende, hvis du mangler internetforbindelse på dine andre enheder. 

Det er ikke svært at sætte op, men det tapper til gengæld meget af telefonens batteri. Og så skal du også være opmærksom på, at du ikke får opbrugt resten af dataen, som telefonen skulle have nydt godt af denne måned.