Denne side er reklamefinansieret

Internet og TV pakker

TV og internet er de to primære måder, vi danskere finder underholdning på. Det er gennem disse medier, at vi holder os opdaterede om verden omkring os på. Måske læser I e-avisen om morgenen på nettet til en god kop kaffe, og samme aften samles I om fjernsynet til lidt familiehygge. TV og internet spiller altså en central rolle i mange menneskers liv.

Mange internet- og TV-udbydere tilbyder da også køb af internet og TV som en samlet pakke. Og det er ikke helt tilfældigt – for begge dele kræver en stærk data-forbindelse, som dit hjem er opkoblet til. Ved at få internet og TV gennem den samme dataforbindelse slår du som forbruger altså to fluer med ét smæk – også når det kommer til de gode priser, du kan få på internet- og TV-pakker.

Herunder har vi samlet en oversigt over de bedste internet- og TV-pakker, du i øjeblikket kan finde i Danmark. Her kan du sammenligne priser mellem de forskellige udbydere, og se hvilke fordele, du får ud af hvert alternativ. Så kan du nemt finde den internet- og TV-pakke, der passer bedst til dig.

Hvad får du med en internet- og TV-pakke?

Du får flere ting med en internet- og TV-pakke. Herunder lister vi nogle af de mest normale fordele, du får ud af en samlepakke som kunde hos en dansk udbyder.

 • Sammensæt din egen TV-pakke med de kanaler, du ønsker
 • Tag TV-kanalerne med på farten gennem udbyderens app på din tablet eller mobil
 • Få fremragende trådløst internet i hele din bolig
 • Rabat ift. hvis du bestilte internet og TV separat

Herunder uddyber vi punkterne en smule.

Sammensæt din egen TV-pakke med de kanaler, du ønsker.
Hos mange TV- og internet-udbydere bliver du tilbudt løsninger, som du kan tilpasse præcis som du har lyst til det. Du kan til- og fravælge forskellige kanaler i din TV-pakke, så du ikke kommer til at betale for kanaler, du alligevel ikke ser.

Tag TV-kanalerne med på farten gennem udbyderens app på din tablet eller mobil.
Når du får en TV-pakke fra en dansk udbyder, så er det ganske normalt også at kunne tage TV-kanalerne med på farten. Her har udbyderne typisk en app, som du kan downloade til din tablet eller din mobil, og herigennem få adgang til de kanaler, du også kan se på dit TV derhjemme.

Få fremragende trådløst internet til hele din bolig.
Med i en internet- og TV-pakke får du naturligvis også en router, der transmitterer et trådløst internetsignal ud i hele din bolig. Det giver dig og din familie fuld fleksibilitet, og I kan altid komme trådløst på nettet, uanset hvor I befinder jer i boligen.

Rabat ift. hvis du bestilte internet og TV separat.
Selve idéen med TV- og internet-pakker er, at du jo lige så godt kan få begge services fra den samme forbindelse, når de ligger tilgængelige i kablerne i forvejen. Og det udløser altså en slags samlerabat fra udbyderne af internet- og TV-pakker, når du køber hele pakken fra dem på samme tid.

Sådan vælger du den perfekte internet- og TV-pakke til dig

Når du bestiller en internet- og TV-pakke, så er det nemt at komme til at vælge en løsning, der faktisk giver dig langt mere end du har brug for. Udbyderne af disse pakker er nemlig gode til at prakke dig mere på, så du også kommer til at betale for mere i sidste ende.

Men det er slet ikke os alle, der rent faktisk har behov for en stor og vild TV-pakke med hundredevis af kanaler. Og det er også de færreste, der har behov for verdens hurtigste internet. 

Så inden du køber en internet- og TV-pakke hos en udbyder, så gør du klogt i at undersøge hvad dit behov egentlig er. Hvad kan du stille dig tilfreds med? Og hvor langt rækker dit budget? Når du ved det på forhånd, så har du også en bedre chance for at navigere sikkert mellem de mange gode ekstra-tilbud, du finder på udbydernes hjemmesider.

Generelle priser på internet og TV-pakker

Prisen på internet- og TV-pakker er som prisen på snor: Du betaler for mængden, du vil have leveret.

Du kan finde internet- og TV-pakker til priser, der strækker sig fra små 300 kr. pr. måned, hvor alle kan være med, og helt op til 1.000 kr. pr. måned. Du bestemmer altså selv hvor stor en post TV og internet skal udgøre i dit budget.

Prisen afhænger både af mængden af kanaler, du vil have med i din TV-pakke, hvilke kanaler, du vælger (for ja, nogle er dyrere end andre) og hvor hurtigt internet, du vil have leveret. For at afklare dit behov kan du stille dig selv følgende spørgsmål:

 • Hvad har du budget til?
 • Hvor mange kanaler vil du og resten af din familie have?
 • Er der nogle særlige kanaler, I gerne vil have?
 • Hvor mange personer skal I kobles på internettet?
 • Hvad skal I lave på internettet?

Særligt det sidste spørgsmål er afgørende for den internet-hastighed, I vælger. Hvis I er en familie, der blot surfer en smule på nettet en gang imellem for at tjekke Facebook, dagens avis, osv., så er en lille internet-pakke tilstrækkelig. Hvis I derimod spiller computerspil over nettet, eller hvis I streamer TV via internettet, så er det godt med en hurtig forbindelse.

Få en billig internet- og TV-pakke

Hvis du leder efter en internet- og TV-pakke med et beskedent budget, så findes der heldigvis også billige internet- og TV-pakker derude. Det, der kendetegner de billige internet- og TV-pakker er, at internettet leveres med almindelig til lav hastighed, og at du får et begrænset udvalg af kanaler at vælge imellem på TV’et. Ikke desto mindre kan det snildt være tilstrækkeligt for de fleste.

Du kan finde billige internet- og TV-pakker til priser helt ned til 3-400 kr. pr. måned. Her vil du typisk få mellem 10 og 20 kanaler, og en internethastighed på 100-200 Mbps. I vores sammenligningsmodul i toppen af siden inkluderer vi også billige internet- og TV-pakker til dig, der leder efter disse alternativer.

Vil du have den bedste TV- og internet-pakke?

For nogle er det bedste næsten ikke godt nok. Og hvis du bare gerne vil have den fulde, store pakke med alt inklusiv, så findes der også mange udbydere, der står klar til at vælte dig omkuld med TV-kanaler, streaming og flydende internet ad libitum.

De helt store internet- og TV-pakker koster fra 6-700 kr. pr. måned og helt op til 1.000 kr. pr. måned. Med disse pakker får du typisk hundredevis af kanaler til TV’et, og internet med hastigheder op til 1.000 Mbps. Disse pakker er velegnede til den store familie med et stort medie- og internetbehov.

Hvem udbyder internet- og TV-pakker?

Der findes mange internet- og TV-udbydere i Danmark. YouSee er den helt store spiller, der har været på markedet i mange år og med et meget stort udvalg af pakker og kanaler. Men du finder også andre udbydere, som fx Norlys, Hiper, Stofa, m.fl.

De forskellige udbydere tilbyder både et varieret udvalg af kanaler og forskellige internet-hastigheder. Hos nogle af udbyderne får du desuden ekstra fordele med i købet. For eksempel kan I med YouSee tage jeres kanaler med på farten med deres medfølgende app, som I kan installere på familiens devices. Andre udbydere tilbyder rabat-ordninger på øvrige produkter, når du er kunde hos dem.

Du kan gå ind på de forskellige udbyderes hjemmesider for at læse mere om de specifikke fordele, du får ud af netop deres internet- og TV-pakker.

Det er ikke alle steder, du kan få en internet- og TV-pakke

Når du vil bestille en internet- og TV-pakke skal du være opmærksom på, at det ikke er alle steder i landet, hvor du kan få sådan en pakke. Hvilke udbydere du kan vælge imellem afhænger nemlig af din adresse. Forskellige udbydere har forskellige dækningsområder – og hvis du er uheldig dækker din foretrukne udbyder ikke det område, du bor i.

På de fleste udbyderes hjemmesider kan du indtaste din adresse, og se om du kan få en internet- og TV-pakke fra dem. Det tager blot et minuts tid at tjekke pr. udbyder.

Internet- og TV-pakker leveres via kabel eller fiber

Når du vil have en kombineret internet- og TV-pakke, så kan du få det leveret på to måder:

 • Via kabel (bredbåndsforbindelse)
 • Via fibernettet

Bredbåndsforbindelsen er et veletableret netværk i Danmark, som langt de fleste husstande har adgang til. Bredbånd giver adgang til middelhurtigt internet, og via denne forbindelse kan du også, afhængigt af din udbyder få et bredt udvalg af kanaler.

Fibernettet er endnu ikke udrullet i hele Danmark – men hvis du bor i en større by, eller i oplandet til en, har du gode chancer for at kunne få TV og internet via fiber. Fibernettet er langt hurtigere end bredbånd, og det åbner op for flere muligheder for dig, der ønsker en internet- og TV-pakke.

Du kan læse mere om begge løsninger i sektionerner herunder.

Få fart på med internet og TV via fiber

Hvis du er heldig, så er du en af dem, der allerede nu kan få leveret en TV- og internet-pakke via fiber.

Fiber er Danmarks nyeste generation af internetforbindelser. Fibernettet udnytter optiske fibre til at sende data via lyssignaler – og det kan altså både lade sig gøre med det almindelige internet-signal samt dine TV-kanaler.

Hvis du får en internet- og TV-pakke gennem fiber, så har du mulighed for at få lynhurtigt internet oven i hatten – til gode priser. Derudover åbner fibernettet også op for, at I kan være mange, der ser hver jeres kanaler på samme tid på familiens forskellige TV-skærme. Får I en opkobling gennem fiber, så garanterer I altså jer selv en lynhurtig forbindelse med høj kapacitet – og ingen flaskehalse.

Det er desværre endnu ikke alle husstande i Danmark, der kan kobles på fibernetværket. Årsagen er, at fibernettet stadig er så nyt, så udrulningen i landet ikke er komplet. Fibernettet er som tommelfingerregel tilgængelig i landets store byer samt det nære opland. I løbet af de næste par år vil fibernettet blive rullet ud til alle danskere – og så vil du kunne få en fibernet-forbindelse uanset hvor du bor.

Hvis du vil undersøge om du kan få en internet- og TV-pakke gennem fiber, så se dette dækningskort.

Hvis der er nedgravet fiberkabler i dit område, men din bolig endnu ikke har fået en tilslutning til fibernettet, så skal du have teknikere ud, der kan trække et kabel til dig. Prisen for at få forbundet sin bolig til fibernettet i et område med dækning svinger fra omkring 500 kr. til 1.000 kr.

Du kan ofte få TV og internet via bredbånd

Hvis du er en af de uheldige, der endnu ikke kan få en internet- og TV-pakke gennem fibernettet, så fortvivl ikke. Du kan nemlig stadigvæk få pakken gennem en almindelig bredbåndsforbindelse.

Bredbånd er rullet ud til alle danskere i hele landet, og langt de fleste boliger har i dag en bredbåndsforbindelse til rådighed. Uanset hvor du bor vil du via din bredbåndsforbindelse kunne få en samlet TV- og internet-pakke. Dog afhænger udvalget fra de enkelte udbydere stadig af din adresse.

Med en TV- og internetpakke via bredbånd kan du stadig få ganske hurtigt internet – dog nogle gange til en lidt højere pris end hvis du havde en fiber-forbindelse. Du har også stadig adgang til et stort udvalg af kanaler – igen kan du læse mere hos de udbydere, der tilbyder internet- og TV-pakker på din adresse.

Vil du se TV på internettet?

Hvis du er en af dem, der ikke har råd eller adgang til en kombineret TV- og internetpakke skal du ikke fortvivle. Der er nemlig ganske mange kanaler, som du kan få direkte adgang til via individuelle abonnementsløsninger på internettet.

Tag fx TV3 Sport – hvis du gerne ville kunne tilgå denne kanal uden om en TV-pakke, så er det muligt via Viaplay-servicen. Alt, du skal gøre her, er at tegne et månedligt abonnement på Viaplay. Herfra kan du frit tilgå alle de kanaler, der er tilgængelige gennem servicen – det gælder TV3 Sport og en række andre kanaler fra TV3-netværket.

Ønsker du at streame kanaler fra streamingtjenesterne over på dit TV er der også mulighed for det. Her kan du fx investere i et HD-kabel, der gør det muligt at forbinde de fleste almindelige computere med dit TV. Så sætter du bare kanalen, du ønsker at se, på din computer, og forbinder den til fjernsynet.

Der findes også trådløse måder at streame kanaler til dit TV direkte fra din computer, din tablet eller din mobiltelefon. Her vil vi anbefale Chromecast’en, som du frit kan forbinde til via langt de fleste streaming-løsninger på dine enheder.

Et SmartTV kan streame mange kanaler via internettet uden en TV-pakke

Hvis du er en af dem, der har investeret i et SmartTV, er det ofte også muligt for dig at abonnere på enkelte kanaler direkte fra TV’ets interaktive brugerflade. Du skal først have koblet SmartTV’et på WiFi-forbindelsen i dit hjem. Herfra kan du så abonnere direkte på enkelte kanaler, eller endda hele TV-pakker, direkte fra dit TV.

Når du abonnerer på TV-kanaler direkte fra dit SmartTV, så streamer TV’et kanalerne direkte fra hjemmets egen internetforbindelse. Dette kan være handy at udnytte sig af i områder, hvor udvalget af TV-pakker fra forskellige udbydere er snævert, eller hvis du gerne vil spare penge på et abonnement på en internet- og TV-pakke.

Hvilke kanaler kan du se uden en TV-pakke?

Hvis du har en internetforbindelse, men ikke nogen TV-pakker, så er det stadig muligt at se en række forskellige kanaler derhjemme. 

Et godt eksempel er DR’s egne kanaler (DR1, DR2, TV-avisen og DR Ramasjang), som er frit tilgængelige fra DR’s egen app. DR-app’en kan du hente til din mobiltelefon eller din tablet. Hvis du har et SmartTV kan du også nemt streame DR’s kanaler på TV’et via din internetforbindelse.

Egentlig er DR’s kanaler ikke helt gratis – for du betaler for dem gennem licensen.

Du kan også finde andre streamingtjenester, der udbyder gratis TV-kanaler. Pluto TV er for eksempel en app, hvor du gratis kan se flere forskellige TV-kanaler, film og serier. Dog er app’en reklamefinansieret, så du skal være parat til at blive afbrudt flere gange i løbet af oplevelsen af reklameindslag.