Denne side er reklamefinansieret

Alt du skal vide om mobilt bredbånd

Måske kender du mobilt bredbånd, eller måske gør du ikke. Måske bruger du det helt uden at vide det, eller måske har du hørt andre snakke om det før.

Under alle omstændigheder er det noget, du kommer til at stifte bekendtskab med på et eller andet tidspunkt, og derfor kan du lige så godt komme i gang med at lære om det og alle dets muligheder.

Læs med herunder, og bliv klogere på emnet, som du helt sikkert ikke kommer udenom i fremtiden.

Sammenligning af priser på mobilt bredbånd

Udbydere af mobilt bredbånd

Hvad er mobilt bredbånd?

Mobilt bredbånd betyder, at din forbindelse ikke går gennem kabler, men at du i stedet er på 4G nettet eller 3G nettet, hvis der ikke er dækning til førstnævnte i området. Det fungerer på fuldstændig samme måde, som når du er på internettet på bredbånd: du kan bruge din smartphone til at kigge på sociale medier, slå noget op på internettet eller det, du ønsker at kigge på.

Måden du kobler dig på mobilt internet er dog en smule anderledes, end når du kobler dig på Wifi. Du skal nemlig bruge en anden knap end den, du bruger, når du skal på Wifi, men det er heldigvis meget nemt at finde. På computeren kan du også bruge internetdeling, som du kan læse mere om længere nede.

Mobilt bredbånd giver dig en masse muligheder, ligegyldigt om du er derhjemme, eller du er på farten, og det kan helt sikkert redde en hel dag for dig, hvis du har anskaffet dig mobilt bredbånd, så du kan koble dig på internettet når som helst og hvor som helst.

På farten kan du bruge det, hvis du skal arbejde, og derhjemme kan du bruge det til at få den bedste dækning, ligegyldigt hvor du befinder dig i boligen eller haven.

Det kan eksempelvis bruges til at streame film og serier, så du altid har underholdning, om du er hjemme eller ude, og det kan også bruges til at slå noget op på internettet med det samme, da du altid har forbindelse.

Hvis du arbejder meget, kan du også bruge det, hvis du ikke er hjemme, men har noget tid til overs og derfor gerne vil have noget for hånden i stedet for at lave ingenting, eller du kan bruge det, hvis dit bredbånd er langsomt, fordi der er mange mennesker, der anvender det på samme tid.

Der er meget at finde ud af og meget at lære, men heldigvis behøver du ikke tænke alt for meget over, hvad mobilt internet helt specifikt er, så længe du ved, at du kan bruge det og hvordan du bruger det. Alt det kan du heldigvis læse en masse om lige her.

Mobilt bredbånd priser

Priserne på mobilt bredbånd kan variere meget, og det gælder derfor om at finde det bedste tilbud eller den bedste udbyder, så du ikke behøver at betale overpris. Du kommer nemlig med stor sandsynlighed ikke uden om mobilt internet, da det virker til, at det er kommet for at blive. Det skal du heller ikke være ked af, da det uden tvivl kan gøre dit liv meget nemmere.

For din egen skyld kan du gøre dig selv klogere på emnet ved at læse om det og søge på forskellige priser og udbydere, så du kan stille dig selv i en position, hvor du ved noget om det, når du skal finde det bedste tilbud.

Hvis du ikke gør det, er du måske mere tilbøjelig til at springe over hvor gærdet er lavest og bare tage det første og bedste, som måske også er det dyreste.

Det vil være dumt, da der faktisk er gode muligheder for at få noget billigt og samtidig godt mobilt bredbånd, som slet ikke behøver at være svært at finde. Det kræver bare en smule dedikation fra din side, og så kan du hurtigt finde det, du gerne vil vide.

Prisen og kvaliteten behøver ikke at hænge sammen, og mobilt internet er slet ikke så dyrt som det har været, så hvis det er det, der skræmmer dig, skal du endelig ikke holde dig tilbage længere.

Du får meget for pengene, og du har i langt de fleste tilfælde så meget mobilt bredbånd, at du slet ikke behøver at tænke over, hvor meget du bruger i løbet af dagen. Glem alt om at slå det mobile bredbånd til og fra, da det slet ikke kan betale sig mere.

Billigt mobilt bredbånd

At finde billigt mobilt bredbånd kan virke svært, men det behøver det faktisk slet ikke at være. Du skal bare sørge for at sætte dig godt ind i, hvordan du gør det bedst muligt, og så skal du nok blive ekspert på rekordtid.

Du kan starte med at søge på mobilt bredbånd for at finde ud af, hvad der findes på markedet. Der dukker garanteret en masse søgeresultater, men du skal bare starte med at kigge på et par stykker, så du ikke forvirrer dig selv mere end højst nødvendigt.

Hvis du klikker på dem, kan du se priser og gigabyte og lignende, som du kan overveje at skrive ned, så du kan huske det til senere. Det kan du gøre et par gange, og så kan du begynde at sammenligne priserne og det, du får ud af det. På den måde finder du ud af, hvad priserne er lige nu, og du begynder måske også at finde ud af, hvad mobilt bredbånd er.

Du kan også finde en side, der allerede har udregnet nogle resultater for dig, hvis du synes, at det virker mere overskueligt. Det vigtigste er, at du finder det rigtige for dig.

Der findes nemlig mange forskellige priser, og der er ingen grund til at betale mere for at bruge internettet, end du behøver. Det vil sige, at du skal finde et abonnement, der tilbyder det, du skal bruge og ikke alt muligt andet.

Det gælder altså om at lære dit eget forbrug at kende, så du kan finde ud af, hvad der passer bedst til dig.

Hvis du finder ud af, at du bruger virkelig meget mobilt internet, skal du selvfølgelig have et abonnement, der kan give dig en masse mobilt internet, og hvis du ikke bruger særlig meget, skal du have et abonnement, der tilbyder en lille smule for få penge.

Du vil uden tvivl blive glad for at have sat dig ind i dit eget forbrug, så du kan tilpasse dit abonnement, efter hvem du er, og hvor meget internet du har brug for i hverdagen.

Fordele ved mobilt bredbånd

  • Du kan benytte dig af det alle vegne. Det gælder blandt andet i hele din bolig, i haven, i dit sommerhus, på ferien, på motorvejen og på dit studiested.
  • Det er billigt. Det betyder, at du ikke skal gå og tænke på, hvor mange penge du bruger på mobilt bredbånd, og at du i stedet kan nyde, at du kan gå på internettet, streame film og serier og arbejde eller studere på farten.
  • Det er nemt. Du skal bare trykke på en knap på mobilen, og så er du i gang.

Der er flere fordele ved mobilt bredbånd. Først og fremmest fordi du kan bruge det alle vegne, hvilket giver dig en masse muligheder.

Du kan eksempelvis tage den med dig rundt i hele dit hus eller din lejlighed, ligegyldigt hvor stor boligen er. Det kan være rart, hvis dit almindelige bredbånd ikke fungerer så godt nogle steder, eller det kan være en fordel, hvis der er en dag er sket noget, så du ikke har forbindelse som normalt.

Hvis du har en have, kan du faktisk også tage den med derud, da du bare skal have mobilen med, og så har du forbindelse. Du kan også benytte dig af mobilt bredbånd i dit sommerhus eller på din ferie, så du ikke behøver at bekymre dig om at få fast forbindelse, men bare trykke på en knap for at kunne streame eller komme på internettet eller lignende.

Hvis du holder i kø på motorvejen, bliver du sikkert også ekstra glad for at have mobilt bredbånd, da det kan få tiden til at gå en hel del stærkere. Du kan eksempelvis streame en film eller en serie, imens du venter, eller du kan benytte tiden til at få noget arbejde af hånden.

Hvis du ikke kan få forbindelse til internettet på dit studie, kan det også virkelig være behjælpeligt. Så behøver du slet ikke at være bekymret for, om du kan komme på internettet til vigtige øjeblikke i løbet af din studietid.

En anden fordel er også, at det ikke er specielt dyrt at anvende mobilt bredbånd, så udover at være fleksibelt, sparer du en masse penge, som du kan bruge på alt muligt andet. En af de vigtigste fordele er dog, at det er nemt at anvende. Du skal blot trykke på en knap på mobilen, og så er du i gang.

Ulemper ved mobilt bredbånd

Der er selvfølgelig også ulemper ved mobilt bredbånd, men dem er der heldigvis ikke særlig mange af. Den største ulempe er, at du måske kan opleve, at forbindelsen ikke altid er god.

Det kommer dog meget an på, hvor du befinder dig henne, og hvem du har valgt som teleselskab. Hastigheden kan dermed svinge, hvilket kan være besværligt og irriterende, især hvis du har noget vigtigt du skal finde ud af.

Det gælder for langt de fleste steder, at forbindelsen virker fint, og det er også meget få teleselskaber, der ikke har god dækning. Derfor kan du roligt benytte dig af mobilt bredbånd, hvis du skal være derhjemme, i haven, i sommerhuset, på motorvejen, dit studiested eller alle mulige andre steder.

4G mobilt bredbånd

Det er de færreste, der tænker over det, men det betyder faktisk noget, hvilket hastighed du anvender, når du bruger mobilt internet. Det kan virke lidt besværligt at sætte sig ind i, men det behøver det faktisk slet ikke at være.

Når du bruger din mobil til at komme på internettet, kan det både gå stærkt, og det kan gå langsomt. Hvis det går langsomt, bliver du garanteret træt af det og irriteret. Derfor skal du også sørge for, at du får den allerbedste hastighed.

Du kan få både 3G, 4G og snart 5G, afhængig af hvilken mobil du har og hvor i verden, du befinder dig. Det mest populære i dag, hvis du har en smartphone, der er nogenlunde ny, er 4G.

4G er en forkortelse for 4. generation af mobilt bredbånd, og den leverer mobilt netværk med en hastighed på 71 Mbit/s, som giver dig meget hurtigt internet. Inden 4G blev til, var det primært 3G, der blev brugt, og inden da var det 2G og inden da 1G.

4G giver også en masse andre muligheder, hvilket eksempelvis drejer sig om 4G-modem eller 4G-router, der gør det muligt at få mobilt internet via andet end en mobil. Der kommer hele tiden hurtigere internet, og det er derfor, der findes så mange forskellige navne til internethastighederne.

Det mest populære i dag er 4G, men 3G kan også ses flere steder, og 5G bliver snart en mulighed på mange elektroniske apparater.

5G mobilt bredbånd

5G er det nye supernetværk, der skal bruges til at gøre mobilt internet endnu hurtigere, end det er i forvejen. Det er den 5. generation, og det vil revolutionere hastigheden af mobilt netværk. Faktisk kommer det til at være omkring 100 gange så hurtigt som 4G, og derfor er det altså noget, du kan se meget frem til at få.

Du kommer også til at kunne håndtere flere brugere og enheder på samme tid, og det bliver muligt at få en 5G-router, som gør, at du slet ikke behøver at installere kablede forbindelser i væggen.

Det bliver derfor endnu nemmere at håndtere 5G netværk, og selvom 4G fungerer virkelig godt, kommer det uden tvivl til at gøre en stor forskel i forhold til både hastighed og anvendelighed.

Mobilt bredbånd dækning

Noget af det bedste ved mobilt bredbånd, er at du kan få dækning en masse forskellige steder. Selvfølgelig er der forskel på, hvor god forbindelsen er, afhængig af hvor du befinder dig i verden, og du kan også komme til at opleve, at du slet ikke har forbindelse, men heldigvis er der mobilt bredbånd langt de fleste steder.

Selvom du også kan opleve, at internettet kan være langsomt, er der de fleste steder virkelig god dækning, så du ikke behøver at gå på kompromis med hastigheden, ligegyldigt om du streamer din yndlingsserie, eller du skal slå noget op på internettet, som du skal vide lige med det samme.

Hvis du befinder dig i Danmark, kan du næsten være fuldstændig sikker på, at der er god dækning alle steder, og det vil derfor være meget sjældent, at det bliver et problem.

Hvis du er ude på landet, kan du dog godt opleve, at internettet ikke er helt så hurtigt, som det er inde i byen, men du vil med stor sandsynlighed stadig kunne få forbindelse. Måske skal du være lidt mere tålmodig, men det vil ikke være noget, der er alt for irriterende.

Hvis du er inde i byen, vil det slet ikke være et problem, og du vil ikke få problemer med det, medmindre der er sket en fejl hos teleselskabet eller lignende, og hvis det sker, bliver det rettet meget hurtigt.

Det er slet ikke noget, du behøver at tænke på, netop fordi det er så sjældent, at du ikke finder dækning på den ene eller anden måde. Du kan derfor roligt købe et abonnement med mobilt internet, så du kan få det prøvet af. Du vil helt sikkert ikke fortryde det.

Mobil internet

Der er ikke noget værre end at opdage, at mobilen er løbet tør for strøm. Og det er næsten det samme med mobilt internet, da du hurtigt vil finde ud af, at du i dag næsten ikke kan bruge din smartphone til noget, hvis du ikke har internet på den.

Mobilt internet kan bruges til alt fra streaming af film, serier og sjove videoer til musik, podcasts og lydbøger.

Det kan også bruges til at kontakte din familie og dine venner gennem video, og det kan bruges til at hente recepter, bestille tid hos lægen og bestille tid hos frisøren, det kan bruges til at købe aftensmad og dagligvarer, nyt tøj, nye møbler og billeder til væggene.

Det kan også bruges til at købe blomster til dine kære eller gaver til dig selv, og det kan bruges til at tænde og slukke for lyset. Det kan bruges til at sælge og købe genbrugsvarer, og det kan bruges til at holde kontakten ved lige med mennesker du ikke har set i årevis.

Det kan bruges til at arbejde og studere, og det kan bruges til at hjælpe andre i nød, ligesom det kan bruges til at blive inspireret til at gøre noget stort eller bekæmpe en ensom stund.

Listen er meget lang, og den stopper ikke lige med det samme. Mobilt internet giver dig en enorm tryghed og noget nær uendelige muligheder for at gøre alt muligt både alene og sammen med andre.

Det gør dig klogere på et splitsekund og muliggør ting, der aldrig havde været mulige, hvis du ikke havde dækning næsten overalt i verden, som du har i dag. 

Mobilt Wifi

Noget du også kan bruge til rigtig meget er mobilt Wifi, der også kaldes også for internetdeling. Hvis du er ny bruger af mobilt internet, kan det måske være lidt svært at forstå, hvordan det kan lade sig gøre, men det er faktisk slet ikke så kompliceret.

Mobilt wifi eller internetdeling betyder, at du kan dele dit internet med andre eller en af dine andre elektriske apparater. Hvis din ven, veninde, mor, far, søster eller bror ikke kan få forbindelse til internettet i et givent øjeblik, kan du vælge at dele internettet med dem for et stund.

På den måde kan I alle bruge internettet på samme tid, så I kan få ordnet det, I skal have ordnet. Du skal ikke være nervøs for, at internettet ikke fungerer lige så godt, som det plejer, for det gør det selvfølgelig. Den eneste forskel er bare, at du har hjulpet et andet menneske til at få internet, så det ikke kun er dig, der får glæde af det.

Det kan også være behjælpeligt, hvis din computer ikke kan få forbindelse til internettet, selvom du har prøvet længe og ihærdigt og eksempelvis sidder i toget eller på studiet eller arbejdet. Nogle gange sker der noget, så du ikke kan få forbindelse til internettet via almindeligt wifi, og så kan det føles som en kæmpe katastrofe, hvis du skal have ordnet noget i en fart.

Det behøver det dog ikke at være, hvis du har internetdeling på din smartphone. Men et enkelt klik, kan du dele dit internet med din computer, og så kan du bruge computeren lige så godt, som hvis du sad lige ved siden af en router derhjemme.

Det er altså slet ikke særlig svært at forstå, hvad internetdeling er, og hvis du benytter dig af det, kommer du helt sikkert ikke til at fortryde det, da du kan spare dig selv og andre for mange frustrerende situationer.

4G internet til hjemmet

Du kan selvfølgelig få 4G, når du bruger dit mobile bredbånd, men faktisk kan du også få det derhjemme. Det får du ved at investere i en 4G router, der gør det muligt for hele familien at bruge internettet med den allerhurtigste hastighed.

Hvis du er en smule forvirret over, hvordan du skal finde sådan en router, kan du bare søge på det på internettet, og så kan du hurtigt finde en, der passer helt perfekt til det, du skal bruge den til.

Du kan også vælge at kontakte et firma, der ved noget om routere for at høre, hvad dine muligheder er. Hvis du ikke ved så meget om det, kan du nemlig hurtigt blive i tvivl, om dine valg er rigtige, og om du eventuelt kan få noget, der er endnu bedre og billigere, end det du allerede har.

Markedet udvikler sig hele tiden, og derfor kan det også være en fordel for dig at holde dig opdateret, så du er sikker på, at du hele tiden har det bedste og det nyeste, der findes lige nu.

Med en 4G router kobler du dig til internettet via Wifi i stedet for at gøre det gennem mobilen, og for at få Wifi skal dit modem være forbundet til bredbåndsnetværket gennem gennem telefonstikket, kablet-TV, fibernettet eller LAN.

På den måde bliver du koblet på 4G netværket derhjemme, og du får stærkt og hurtigt internet i hele huset, som hele familien kan benytte sig af hele døgnet rundt. 

Mobilt bredbånd router

Derhjemme bruger du sikkert Wifi, som eksempelvis er forbundet gennem en router. Det kan være rigtig smart at have, så du altid har internet, og så både du og din familie kan bruge internettet på samme tid uden problemer.

Men faktisk kan du også få en router til mobilt netværk, så du altid kan koble dig på internettet, ligegyldigt hvor du befinder dig henne.

Det fungerer på den måde, at du køber en router, der er beregnet til, at du kan tage den med alle steder i stedet for at købe en router, der skal være derhjemme altid.

Med en router til mobilt bredbånd behøver du ikke bekymre dig om at mangle internet, da du bare kan hive routeren op af tasken, og så er det ordnet.

Det kan være smart, hvis du arbejder meget ude, og det kan være smart, hvis du har to hjem eller et sommerhus. På den måde behøver du ikke at have en Wifi forbindelse flere forskellige steder, og du behøver ikke at være afhængig af at skulle bruge andres internet, da du hele tiden har det på dig.

Det gør dig meget fleksibel, og det gør, at du kan være online fra både din mobil og computer alle steder i verden. 

Mobilt bredbånd uden binding

Hvis du synes, det lyder meget smart med mobilt bredbånd, men at du samtidig er lidt i tvivl, om det er noget for dig, skal du ikke være ked af det. Der er intet galt i at prøve det og opsige det igen, hvis det slet ikke er noget, du kan bruge til noget.

Det kan også være, at du er lidt nervøs for priserne på det mobile bredbånd, og at du spekulerer på, om det kan betale sig for dig at købe det, da du ikke nødvendigvis skal bruge det særlig meget. Måske har du allerede mobilt bredbånd, men overvejer at få endnu mere, og nu er du bange for, at du skal binde dig til noget i lang tid for at prøve det af.

Det behøver du slet ikke. Heldigvis findes der en masse muligheder for at få lov at prøve flere forskellige former for mobilt bredbånd, uden at du behøver at binde dig til noget som helst.

Du skal bare finde et abonnement, der ikke kræver binding, og så kan du ellers prøve det af og finde ud af, om det er noget for dig. Det er meget nemt, og det giver dig mulighed for at prøve kræfter med mobilt internet på den ene eller anden måde uden at give dig grund til bekymring for binding og en stor regning.

Mobilt bredbånd – prissammenligning

Det kan være en god idé at sammenligne priser, inden du skal købe mobilt bredbånd, da du på den måde får en fornemmelse for, hvad prisniveauet ligger på, og da du næsten er garanteret, at du finder den billigste pris.

Hvis du bare køber det første og det bedste, kan du hurtigt komme i klemme med en alt for dyr pris og en masse data, som du slet ikke bruger. Det vil være en dårlig og unødvendig situation at stå i, og det vil bare give dig en dårlig oplevelse med mobilt bredbånd.

I stedet kan du søge på mobilt bredbånd og priser, og så kan du klikke på nogle af de resultater, der dukker op. Disse resultater viser dig, hvad der er bedst og billigst på markedet lige nu.

Det er vigtigt, at du kigger på de resultater, der passer bedst til dig, så du ikke ender med et tilbud, der slet ikke passer til dit forbrug eller den måde, du bruger internettet på.

Når du har fundet nogle gode tilbud, eller du har fundet nogle gode priser, kan du overveje, hvad der giver bedst mening i forhold til økonomi og kvantitet, og så kan du ellers vælge det, der passer bedst til dig.

Hvis du stadig er i tvivl, kan du enten søge lidt videre, eller du kan kontakte nogle af de firmaer, der står bag tilbuddene for at få noget vejledning. På den måde er du sikker på, at du får valgt det helt rigtige, og du får samtidig en forståelse for markedet og de muligheder, der findes for øjeblikket.

Ubegrænset mobilt bredbånd ( Fri Data )

Mange selskaber tilbyder ubegrænset mobilt bredbånd, hvilket også bliver kaldt fri data i daglig tale. Det betyder, at du eksempelvis betaler et fast beløb om måneden, og så får du alt det internet, du kan ønske dig.

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det er faktisk rigtigt. Det er en mulighed som kan være virkelig smart for dig, der rejser meget og dermed har svingende priser på data, eller dig der arbejder meget ude.

Derudover kan det også være smart, hvis du bruger internettet til rigtig meget i hverdagen. Det kan være, du kører meget med tog, eller det kan være, at du bruger din mobil til at høre musik eller podcasts på, når du er væk fra dit hjem.

Det kan også være, at du bare sjældent er hjemme, og at det derfor vil give dig en stor tryghed at have en masse data, som du kan bruge til alt muligt.

Hvis du har fri data, behøver du aldrig at bekymre dig om ikke at kunne bruge internettet, og du skal bare betale en fast pris hver måned. Det vil sige, at du heller ikke behøver at bekymre dig om at skulle betale ekstra, som du skal, hvis du ikke har fri data og kommer til at bruge mere, end du må.

Det er sjældent, at det ikke kan betale sig at have fri data, og det er kun, hvis du er meget hjemme, eller du næsten ikke bruger din mobil, at det ikke vil være en god idé at have fri data.

Hvis du streamer en film på din mobil via mobilt netværk, har du allerede brugt en masse data, og det skal du have in mente, hvis du tænker, at det ikke er noget for dig. Måske bruger du det mere i hverdagen, end du lige overvejer. Fri data er desuden ikke særlig dyrt, og det følger med i mange mobilabonnementer, hvilket også kan være en grund til at vælge det.

Det kan være, du er meget i tvivl om, hvad det rigtige er at gøre, og så kan du med fordel snakke med nogen, der ved noget om det. Hvis du ikke er sikker på, hvad det rigtige valg er, skal du vente med at vælge, til du er helt sikker på, at du har fundet det rigtige for dig.

Mobilt bredbånd – hastighed

Hastigheden på mobilt bredbånd er meget anderledes i dag, end den var for nogle år siden. Det er blevet meget hurtigt, og du behøver derfor ikke at bekymre dig om, hvorvidt du kan få hurtig forbindelse eller ej, når du er på farten.

Hvis du anvender 4G, kan du faktisk forvente en hastighed på mellem 20 og 70 mbits/s, når det gælder downloadhastighed og en forbindelse på mellem 10 og 40 mbits/s, når det gælder upload hastighed. Det betyder, at du forholdsvis hurtigt kan uploade noget på internettet, og at du virkelig hurtigt kan downloade noget fra internettet, hvis du får brug for det.

Hastigheden betyder meget for din oplevelse af internettet, og du må derfor aldrig gå på kompromis med det. Hvis du finder et tilbud, hvor hastigheden er meget lav, skal du virkelig overveje, om det er den potentielle besparelse værd.

Der er i langt de fleste tilfælde meget lidt at spare i forhold til, hvor meget du får ud af det, hvis du giver lidt ekstra og får en virkelig hurtig hastighed.

Hvor mange mbit du skal bruge, kommer helt an på, hvad du skal bruge internettet til, og hvor mange mennesker, der skal bruge internettet på samme tid.

Når du bruger mobilt bredbånd, behøver du dog sjældent at bekymre dig om hastigheden, da de fleste smartphones automatisk bliver koblet på 4G.

Hvordan fungerer mobilt bredbånd?

Det kan måske være svært at forstå, hvordan mobilt bredbånd fungerer, og hvad forskellen på mobilt bredbånd og bredbånd via Wifi er, men det er mere simpelt, end du måske går og tror.

Mobilt bredbånd fungerer på den måde, at du er er på 4G nettet eller 3G nettet i stedet for at være på Wifi, som du er derhjemme. I stedet for at være tvunget til at være derhjemme, kan du bruge din smartphone til at kigge på sociale medier eller se sjove videoer i bilen, eller du kan bruge den til at arbejde ude i solskinnet.

Mobilt bredbånd giver dig muligheden for at bevæge dig rundt med din internetforbindelse og tage den med dig, ligegyldigt hvor i verden du befinder dig.

Hvorfor skal jeg vælge mobilt bredbånd?

Du skal vælge mobilt bredbånd, fordi du ønsker fleksibilitet i hverdagen og muligheden for at være på hele tiden. Hvis du bruger internettet meget til personlig brug, eller hvis du bruger det meget til dit arbejde eller studie, kan det være virkelig smart at være i stand til at bruge det alle steder.

Det giver dig frihed til at tage afsted, selvom du stadig mangler noget arbejde, og det giver dig muligheden for at finde tryghed, når du er langt fra dit hjem. Med mobilt bredbånd slipper du for en masse bekymringer, og du får lov til at være forbundet med verden altid.

Mobilt bredbånd: hvor mange GB bruger man?

Hvor mange GB du kommer til at bruge kommer helt an på, hvad dit forbrug normalvis er. Der er stor forskel på at bruge mobilt bredbånd til at kigge på sociale medier eller tjekke sin mail og at bruge det til at arbejde eller streame en film eller en serie.

Hvis du skal streame en film, bruger du cirka 1 GB i timen, men hvis du bare skal tjekke din mail eller følge med i, hvad dine venner laver, bruger du næsten ikke noget data. Derfor er det også meget vigtigt, at du overvejer, hvad dit forbrug er, da det sagtens kan være, du ikke føler, at du bruger særlig meget data, men hvis du er storforbruger af film og tv-serier, bruger du alligevel mere, end du tror.

Hvis du er online dagligt, men uden at streame noget, kan du normalvis sagtens nøjes med omkring 10 GB, men hvis du er online flere timer om dagen, er det en god idé at gå lidt højere op. Hvis du er vild med at streame tv, bør du faktisk afsætte 2 GB pr. time, du streamer om måneden. Hvis du gør det, giver dig selv muligheden for at streame i HD-kvalitet, hvilket du måske allerede gør uden at vide det.

Netop derfor kan det i mange tilfælde også betale sig at få fri data, da du på den måde slet ikke behøver at følge med i, hvad dit forbrug er. Du kan bare bruge alt det data, du ønsker, og det gør ikke en forskel for dig rent økonomisk.