Denne side er reklamefinansieret

Hvilken internet hastighed skal jeg vælge?

Er du i tvivl om hvilken internet hastighed du skal vælge? Det kan være, du skal flytte i egen lejlighed første gang. Eller at I skal flytte fra lejlighed til hus, hvor der er flere kvadratmeter at dække.

Vi har lavet en komplet guide til valg af bredbånd, ud fra dine behov og situation.

Komplet guide til valg af bredbånd

Vi har lavet en komplet guide til valg af bredbånd, alt efter din situation, hvor mange beboere der er i husstanden og hvordan internettet anvendes. Om det blot er til at surfe på nettet, eller om der ligeledes games online mv.

Lejlighed med 1-2 beboere

Anbefaling: Mindst 20 Mbit/s

I en lejlighed med 1-2 beboere kan det godt gå med en internet forbindelse på 20 Mbit/s, men I kan sagtens komme til at opleve forbindelsen føles for langsom, visse steder i lejligheden.

Det er helt normalt at forbindelsen ikke er lige stærk i alle kroge, ligesom der i perioder med 4-5 aktive enheder, fx. ved besøg og fester, kan være en langsom forbindelse.

Ønsker du at undgå dette, eller har du løbende arbejde-hjemme dage, bør du bestemt prioritere de ekstra penge på en hurtigere forbindelse. Det koster ikke meget mere at vælge en 50-100 Mbit/s hastighed.

Sammenlign priser på 20 Mbit/s bredbånd her.

Hus med 3-5 beboere

Anbefaling: Mindst 100 Mbit/s

I et hus med flere kvadratmeter og flere beboere, det kan være en familie på 3-5 personer, vil der ofte blive stillet større krav til dit internet. Dels vil der helt naturligt være flere enheder på samtidig og dels vil det kræve en stærkere forbindelse, hvis du skal have hurtigt internet overalt i boligen.

Hvis du har et stort hus, kan du med fordel opsætte en eller flere gode routere, for at sikre hastigheden fordeles godt ud i rummene. Alternativt vil du opleve at hastigheden kan svinge meget, alt efter hvor du befinder dig i huset.

Sammenlign priser på 100 Mbit/s bredbånd her.

Gamere og Youtubere

Anbefaling: Mindst 50 Mbit/s

Gamere der spiller online computerspil og Youtubere der er meget aktive med deres videooptagelser, trækker meget på bredbåndsforbindelsen. Særligt i spidsbelastningsperioder hvor du spiller og uploader videoer.

Vi anbefaler derfor at du vælger en internet hastighed på mindst 50 Mbit/s, hvis du vil være sikker på forbindelsen ikke hakker.

Sammenlign priser på 50 Mbit/s bredbånd her.

Download og upload hastigheder

Det er antal megabit i sekundet (Mbit/s) der bestemmer hvor hurtigt dit internet er. Alle vil have forskellige behov, men medmindre du lægger meget tungt indhold op på Youtube eller Facebook (videoer og billedealbum), bør du overvejende fokusere på download hastigheden.

Download hastigheden er det primære

Download og upload hastighederne er typisk forskellige, men det er primært førstnævnte der er afgørende for dit forbrug. Det er download hastigheden der definerer hvor hurtigt du kan hente data ned fra internettet ifm. streaming af serier og film, eller når du skal surfe på nettet.

Ligesom den bestemmer hvor hurtig internetforbindelsen er, hvis I er flere enheder på nettet samtidig. I mange familier og boliger, vil der være 3-4 enheder på internettet samtidig.

Hvis det hakker når du ser din favoritserie, skyldes det altså at din download hastighed er for langsom.

Upload hastigheden – særligt for Youtubere

Skal du derimod uploade indhold, det kan være videoer til Youtube eller billeder til Facebook og Instagram, er upload hastigheden afgørende. Det er den der definerer hastigheden.

Hvis du er Youtuber bør du have ekstra fokus på upload hastigheden, så du hurtigt kan lægge dine videoer op.