Bredbånd 100 mbit

Vil du ikke gå på kompromis med hastigheden af dit internet, eller har du særligt høje krav  så kan du vælge en hurtig 100 mbit bredbåndsforbindelse. Med den forbindelse vil det meste gå som smurt og I kan være rigtig mange om at dele forbindelsen på samme tid.

Sammenlign priser på 100 mbit/s bredbånd

Her kan du sammenligne bredbåndspriser på 100 mbit/s.

Der er sket meget på bredbåndsmarkedet hvor flere og flere danskere vælger bredbånd på 100 mbit, da prisen er på et fornuftigt niveau. Og hvem gider så kæmpe med en langsom hastighed?

Skal du have 100 Mbit bredbånd, så må du også regne med en højere månedlig omkostning, men der er faktisk overraskende lille prisforskel. Det er efterhånden blevet både normalt og meget tilgængeligt at få hurtigt internethastigheder, uden du skal betale væsentlig mere. 50-100 kr. pr. måned kan ganske vist være en væsentlig for nogle, men med tanke på du kan gå fra bredbånd på 50 mbit til 100 mbit gør, at du virkelig får noget for pengene. Om du så har brug for så hurtig en internetforbindelse, vil være en individuel sag.

Hvem bør vælge 100 mbit/s?

Bredbånd på 100 mbit kan anbefales til private, hvor I er mange om at dele internettet, og hvor alle gerne vil kunne bruge internettet til streaming af film i høj kvalitet, store downloads osv. på samme tid. Faktisk kan helt op til 8-9 enheder streame samtidig på den hurtige forbindelse, og hele 3-4 personer kan streame i den højeste 4K-kvalitet uden at hastigheden påvirkes.

For virksomheder er det en anden sag, da kravene til hastighed normalt er større, og da mange personer skal deles om nettet. Med 100 Mbit/s er du sikker på, at forbindelsen virker lynhurtigt hele tiden, også hvis du skal synkronisere store filer, have videosamtaler online, downloade store filer eller lignende.

Den klassiske kobberforbindelse kan ikke føre den høje hastighed, og den må derfor skiftes ud. Det er ikke hele landet, der kan forsynes af fibernetforbindelse endnu, og derfor bør du tjekke, om din adresse ligger inden for et område, der dækkes i dag. Desuden bør forbindelsen altid tilsluttes via kabel og ikke WiFi, da dele af forbindelsen ellers kan gå tabt.

Hvordan finder jeg ud af, om jeg behøver over 100 mbit?

Du har altid mulighed for at teste din eksisterende forbindelse online, hvor du så kan se din nuværende download- og uploadhastighed. Du kan så beslutte, om du er tilfreds med din nuværende hastighed og kvalitet af forbindelsen, og herefter overveje, om du skal skifte til en forbindelse på over 100 Mbit/s.

Du kan også til dels regne dig frem til din ideelle hastighed ved at se på antal enheder og brugen af internettet, hvorved du så kan se, om dit behov overgår 100 Mbit/s. Dog er tommelfingerreglen, at private meget sjældent har brug for højere forbindelser, og kun virksomheder med mange online enheder eller med særlige krav til hastigheden har behov for over 100 Mbit bredbånd.