Denne side er reklamefinansieret

Internet til lejlighed

Skal du have internet i lejligheden, men har svært ved at finde ud af, hvilken hastighed du skal vælge? Her kan du se dine muligheder og sammenligne, så du finder den helt rigtige løsning.

Oversigt med gode bredbåndsløsninger til lejligheden

Hastighed på dit internet i lejligheden

Du vil sikkert gerne kunne streame film og serier på nettet, men hvor høj en Mbit-forbindelse kræver det? For det er vigtigt for dig at vide, at du helst ikke skal have en hurtigere forbindelse, end du har brug for. Så kommer du nemlig til at betale en højere pris, end hvad der er nødvendigt. Samtidig skal du heller ikke have for langsom internet, for så bliver du i stedet frustreret over det.

Download hastighed

Først skal du holde øje med forbindelsens download-hastighed. Det er den, der er afgørende for, hvor hurtig du kan downloade eksempelvis skoleopgaver, dokumenter, streame film eller serier på nettet. Som udgangspunkt skal du have en download-hastighed på over 10 Mbit, hvis du bor alene. Det bør række til, at du kan streame film, uden det hakker.

Upload hastighed

Du skal desuden tjekke på upload-hastigheden. Den siger noget om, hvor hurtig din forbindelse vil være til at sende mails, uploade dokumenter og spille computer-spil. Som udgangspunkt skal du gå efter en upload-hastighed på i hvert fald over 1 Mbit og gerne højere, hvis du bruger tjenester som DropBox meget.

Husk altid, at udbyderne kun forpligter sig på en minimum-hastighed, som de skal opgive ved deres tilbud. For selv om en forbindelse siger 10 Mbit, dækker det tal over den maksimale Mbit på forbindelsen, og det er derfor, du skal kigge på minimumshastigheden.

Tjek vores oversigter over bredbånd til hjemmet her og studerende her, for at finde relevante udbydere til dine behov. På siderne kan du sammenligne priser, hastigheder og meget mere.

Fibernet eller bredbånd?

Efterhånden er det billigere og på mange måder bedre fibernet ved at være udbredt i Danmark. Især, hvis du bor i de større byer. Som nævnt er fibernettet ofte billigere end bredbåndet. Fibernet har også den fordel, at du ikke kan mærke, om der er mange på nettet på samme tid som dig, ligesom du kan ved bredbånd. Fibernet har også ry for at være mere stabilt.

Hvis du bor alene kan du godt nøjes med en forbindelse omkring de 10 Mbit, men bor i flere i samme lejlighed, skal I som udgangspunkt regne med 6 Mbit pr. enhed eller person, hvis I skal kunne streame film og serie på samme tid.

Hvis den lejlighed, du bor i, er en del af en grundejerforening, kan du godt risikere, at grundejerforeningen har lavet en aftale med en internetudbyder om levering af forbindelse. Det i sig selv er ikke noget problem, og ofte betyder det, at grundejerforeningen har kunnet forhandle billigere internet hjem, til fordel for dig.