Mobilt bredbånd med fri data og fast pris

Søger du mobilt bredbånd med fri data? Så er du landet det rette sted.

Mobilt bredbånd med fri data er for dig, der er storforbruger af internettet. Om det er til streaming af TV og lyd, gaming-oplevelser natten lang, fordi du surfer hele dagen eller om det blot er fordi I er en stor familie derhjemme – ja, i alle disse tilfælde vil mobilt bredbånd med fri data kunne levere flydende internet ad libitum.

Her på siden fortæller vi dig alt om de mobile bredbåndsløsninger med fri data, som du kan finde på det danske marked. Læs med, og find den løsning, der passer bedst til dig og dit behov.

Sammenlign priser på mobilt bredbånd med fri data

Mobile abb. med fri data + Abb. med meget data.

Ovenfor har vi samlet en oversigt over de mange forskellige muligheder for at få mobilt bredbånd med fri data i Danmark – så behøver du ikke at lave din egen research. Sammenlign priserne herover, og vælg den løsning, der passer bedst til dig.

Ud over prisen på mobilt bredbånd med fri data skal du selvfølgelig også være bevidst om andre faktorer. Er internet-udbyderens dækning ordentlig i dit område? Abonnerer du på andre løsninger fra nogle af udbyderne i forvejen – og har du dermed mulighed for at få evt. samlerabat? Og hvad med øvrige fordele, som også følger med de forskellige udbydere af mobilt bredbånd med fri data?

Overvejelserne, du kan gøre dig, er mange, når du skal bruge mobilt bredbånd med fri data. Til gengæld er den primære parameter altså prisen, når du skal finde en god, langtidsholdbar løsning på dit internetbehov.

Hvor kan jeg ellers finde mobilt bredbånd med fri data?

Når du skal finde gode internetløsninger til hjemmet eller sommerhuset – herunder også når du skal bruge mobilt bredbånd med fri data – så er internettet, paradoksalt nok, din bedste ven.

Ved at google “mobilt bredbånd med fri data” kan du lave din egen research. Her kan du også læse dig mere ind i de øvrige fordele, som de forskellige udbydere af mobilt bredbånd med fri data tilbyder dig som kunde.

Det er selvfølgelig tidskrævende. Og hvis du ikke selv har tid eller lyst til at foretage det nøjsomme arbejde, så anbefaler vi, at du bruger vores platform herover til at sammenligne de forskellige alternativer.

Hvad betyder fri data på mobilt bredbånd?

Når vi taler om mobilt bredbånd med fri data, hvad betyder det så helt konkret? At pakken er med “fri data”?

I gamle dage (læs: for blot et par år siden, faktisk) var fri data noget, der betød præcist dét: Intet loft over dit dataforbrug.  Mobilt bredbånd med fri data var mobilt bredbånd med fri forbrug. Punktum.

Men gentagne misbrug af det mobile datanetværk har også været noget, som de forskellige internetudbydere har måttet komme til livs. Mobilt bredbånd trækker nemlig på det mobile datanetværk i Danmark. Og dette datanetværk har altså ikke ubegrænset kapacitet. Udbyderne af mobilt bredbånd betaler netværksoperatørerne for mængden af data, deres kunder forbruger.

Hvad betyder fri data på mobilt bredbånd så?

I dag betyder mobilt bredbånd med fri data faktisk ikke, at der ikke er noget loft over den mængde data, du kan bruge. Der er et loft over dit dataforbrug i de fleste af disse pakker – og et typisk dataloft vil ligge på mellem 1000 GB og 2000 GB.

Til gengæld er dette loft også så højt, så ingen normale mennesker – og ikke engang store familier – nogensinde vil ramme det. Heller ikke hvis I ser HD-film hver aften, eller hvis I har børn, der gamer på livet løs alle ugens dage.

Altså: Selvom de frie datapakker på mobilt bredbånd ikke kommer uden et loft, så er der ingen grund til bekymring, hvis jeres dataforbrug blot er almindeligt højt. 

Priser på mobilt bredbånd med fri data

Når du bestiller mobilt bredbånd med fri data, så er prisen selvfølgelig en af de primære faktorer, der betyder noget for dig.

Lad os definere “fri data” som datapakker, der som minimum indeholder 1000 GB data og derover.

Hvad koster mobilt bredbånd med fri data så?

Prisen på mobilt bredbånd med fri data vil i dette tilfælde ligge i intervallet mellem 229 kr. pr. md. og 450 kr. pr. md. Flere faktorer spiller ind på den endelige pris, men primært handler det om hvilken internetudbyder, der er tale om, og om hvorvidt de pt. kører en kampagne.

Hvis du ønsker at se konkrete priser på mobilt bredbånd med fri data kan du med fordel bruge vores aktuelle og opdaterede oversigt på toppen af siden her.

Hvad er mobilt bredbånd?

Mobilt bredbånd kan levere internet til dig – præcist ligesom almindeligt bredbånd kan det. Men mobilt bredbånd er altså ikke det samme som almindeligt bredbånd. For at forstå det mobile bredbånd kræver det, at man først har en grundlæggende forståelse for hvad det almindelige bredbånd er.

Internettet i Danmark løber langs kablede forbindelser, der dækker hele landet. Disse kabler er typisk gravet ned i jorden, og her ligger de så og bærer ansvaret for, at vi alle kan forbinde os sikkert og trygt til internettet. Bredbånd er en særlig type internetkabel, der kan klare høje krav til internettet – både når det kommer til hvor hurtigt internet, vi kan få, og hvor mange vi kan være på på samme tid.

Så langt, så godt. 

Hvad er mobilt bredbånd så?

Mobilt bredbånd er en internetforbindelse til hjemmet, der ikke får internettet leveret via kabler, men derimod trådløst via det mobile netværk, der udsendes af landets master. Det er også det mobile net, der giver dig internetadgang på din mobil. Mobilt bredbånd trækker altså internettet fra det mobile netværk ligesom din mobil.

Mobilt bredbånd er smart af flere årsager. Herunder giver vi dig et overblik over nogle af dem.

Hvad er fordelene ved mobilt bredbånd med fri data?

Der er mange fordele ved at vælge mobilt bredbånd til hjemmet frem for en almindelig bredbåndsforbindelse.

Mobilt bredbånd dækker bogstaveligt talt hele landet – og mere til.
Kablede bredbåndsforbindelser løber selvfølgelig ud til langt de fleste husstande i Danmark, og den kan du som oftest også godt drage fordel af. 

Men ikke altid. Nogle sommerhusområder mangler en kablet internet-dækning, og tyndt befolkede områder i landet er heller ikke altid dækket. Det samme gælder for områder, hvor terrænet er svært fremkommeligt – fx i skove eller klitter. Derimod kan du få mobilt bredbånd med fri forbrug i praktisk talt hele landet.

Mobilt bredbånd er en utrolig fleksibel internetløsning.
Hvis du for eksempel også har et sommerhus, ud over din helårsbolig, så kan du – når familien skal en tur i sommerhuset – tage det mobile bredbånd med under armen, og smække udstyret i stikkontaken i sommerhuset, når I kommer frem. Voilá! Du kan nemlig nemt tage internettet med dig. 

Det er sådan, at med langt de fleste mobile bredbåndsløsninger får du tilsendt en signalfanger (et modem) med indbygget router, der kan kobles op hvor som helst i landet. Og der er altså ikke adresse-begrænsninger på disse modems.

Du kan få hurtige forbindelser med mobilt bredbånd til hjemmet.
Det mobile netværk i Danmark udbygges konstant af netoperatørerne, og det kommer dig som forbruger af det mobile netværk til fordel. Med mobilt bredbånd kan du i dag opnå internet, der ofte kan matche de samme hastigheder som hvis du havde en kablet forbindelse. (Selvfølgelig ikke altid – læs længere nede om hvornår mobilt bredbånd kan blive en ulempe.)

Hvad er ulemperne ved mobilt bredbånd med fri data?

Mobilt bredbånd med fri data er ofte en fantastisk god løsning til de fleste behov. Men når det er sagt, så kan du selvfølgelig også komme til at opleve udfordringer med din forbindelse, når du benytter dig af det mobile netværk.

Herunder giver vi dig et overblik over de ting, du skal være ekstra opmærksomme på, når du bestiller mobilt bredbånd med fri data.

Ujævnt terræn kan forstyrre din forbindelse.
Hvis du bor i en skov, hvor du ikke kan koble dig på en kablet bredbåndsforbindelse, så kan mobilt bredbånd med fri data være det eneste alternativ, du ender med at have på hånden. 

Men hvis skoven omkring dig er tæt, og internetmasten langt væk, så kan du risikere at opleve løbende forstyrrelser på din forbindelse. Det er svært at sige på forhånd om du vil komme til at opleve denne udfordring – så der er ofte ikke andet for end at prøve. 

Som tommelfingerregel kan du regne med, at hvis din telefon har svært ved at koble sig på en internetforbindelse et givent sted, så vil et modem til mobilt internet have lige så svært ved det. I så fald bør du tage en snak med din internetudbyder, der kan vejlede dig med alternativer. 

Større forsinkelse på din internetforbindelse.
Vi nævnte tidligere, at du ofte med mobilt bredbånd kan opnå hastigheder, der svarer til en kablet forbindelse. Og mens det er rigtigt nok, så vil mobilt internet med fri data altid have en lille smule ekstra forsinkelse – såkaldt latency. Forsinkelsen opstår, da internet-dataene skal gennem flere led i det mobile netværk end de ville skulle gennem en kablet forbindelse. 

Hvis du blot bruger internettet til at streame TV, være på de sociale medier, lytte til musik osv., så er dette ikke noget, du vil lægge mærke til. Men hvis husstanden huser dedikerede gamere, så vil en mobil bredbåndsforbindelse være tydeligt at mærke i de spil, de spiller.

Din internetforbindelse kan blive forstyrret af overbelastninger på det mobile netværk.
Mobilt bredbånd trækker, som før nævnt, på det mobile netværk via landets master. Og det samme gør de små dimser, som vi alle render rundt med i lommen: mobiltelefonen. 

Hvis du bor i et område, hvor der jævnligt er forsamlinger af mange mennesker (fx festival-områder, fest-uger, karneval, o.l.), så vil de mange mennesker i området belaste det mobile netværk. Du vil personligt komme til at opleve det som en langsommere forbindelse på dit mobile bredbånd. 

Hvis du bor i et område, der ikke oplever sådanne overbelastninger skal du derimod ikke bekymre dig om det.

Forskellige løsninger med mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd bliver som oftest leveret med en signalfanger (et modem) samt en router – ofte i en to-i-én-løsning. Men du kan også få mobilt bredbånd på andre måder.

En metode, der tidligere har været vældig populær, er den mobile bredbåndsforbindelse via et USB-stik. USB-stikket indeholder en lille modtager, der fanger det trådløse netværk i området, og sender internet direkte ind i din computer. USB-stikket er smart, hvis du er den eneste, der skal bruge mobilt bredbånd, eller hvis du godt kan lide at have konstant internet på den bærbare, mens du har den med i bussen.

En anden type mobilt bredbånd kan du få leveret gennem simkort. Hvis du fx har en tablet, som du gerne vil have koblet på en konstant, jævn internetforbindelse – helt uafhængig af WiFi-hotspots og lignende – så vil mobilt bredbånd på et simkort være løsningen for dig.

De fleste udbydere tilbyder både mobilt bredbånd som en router-løsning til hjemmet, som en USB-løsning til den bærbare computer eller som simkort til tabletten. Typisk har du adgang til de samme internetpakker – herunder også mobilt bredbånd med fri data – uanset hvilken type opkobling til det mobile bredbånd, du vælger.