Internet til gaming

Alle som har prøvet at spille på nettet med kammeraterne ved, at internet til gaming er en helt anden boldgade end til almindelig brug. Hvis du ønsker at have det optimale internet, skal du gå efter en hurtig og stabil forbindelse.

Vi anbefaler en hastighed på mindst 20 Mbit/s. Her er en række gode løsninger til det almindelige gamer-behov.

Sammenlign internet til gaming

Inden du vælger bør du overveje flere ting. For det første skal du gøre op med dig selv, om du vil spille alene, eller med andre i din husstand. Jo flere mennesker, der bruger den samme forbindelse, desto større behov er der for højere hastighed. Spiller du for eksempel Counter Strike alene derhjemme, kan en 10-20 Mbit forbindelse være tilstrækkelig.

Hvis du ønsker en internet forbindelse til seriøs gaming med nyere spil samt til at downloade med, får du brug for en hurtigere forbindelse.  Et fiberbredbånd kan takle alle de spil du kaster efter den og du vil aldrig mærke at spillet hakker eller at der er forsinkelser, hvilket er meget vigtigt når du bruger bredbånd til gaming.

En anden vigtig faktor er ping hastigheden. Det er derfor anbefaleligt med en fiber forbindelse da disse forbindelser er meget stabile.

Mobilt bredbånd til gaming

Mobilt bredbånd til gaming skal være meget stabilt, hvis det skal være brugbart til at spille spil med. Oftest vil man ikke anbefale mobilt bredbånd til gaming, men hvis du er fast besluttet, skal du gå efter udbyderne med højest hastighed. Det kan for eksempel være TDC eller Telia, som har de bedste 4G forbindelser i Danmark. Med 4G forbindelsen er du sikker på at hastigheden er stabil og hurtig nok til gaming.

Problemet er bare at de fleste mobile bredbåndsløsninger har en begrænset hastighed, der nemt bliver utilstrækkelig. Der kan være situationer hvor det er løsningen, men generelt bør du vælge fastnet.

Husk altid at reflektere over dine behov og hvordan nettet skal anvendes. Om det er til spiller på én computer eller flere på én gang.

Hvilken hastighed skal internettet mindst have?

Den anbefalede hastighed af dit internet afhænger af mange faktorer. Den første er hvilke spil du spiller, hvor mange I spiller på den samme forbindelse af gangen og om der er andre i husstanden, som benytter forbindelsen samtidigt med.

Hvis du er en rigtig gamer, anbefaler vi en hastighed på minimum 20 Mbit/s, så du er sikker på at undgå irriterende forstyrrelser undervejs.