Bredbånd i København

Mulighederne for at få hurtigt internet i København er blandt de bedste i landet. Takket være de mange indbyggere i landets hovedstad er konkurrencen stor blandt internetudbyderne. Det presser priserne nedad, mens hastigheden på internettet stiger. Bredbånd er det mest benyttede i København, hvor fibernettet stadig har til gode at gøre sit helt store indtog.

Få hurtigt bredbånd i København

Når du skal have internet i hovedstaden, skal du finde ud af, hvilken hastighed du vil have på dit internet. Du skal undgå at blive en af dem, som ender med at betale for meget for deres forbindelse, fordi de har valgt en højere hastighed, end de reelt har brug for.

Hvis dit forbrug på nettet kan betragtes som normalt, hvor du skifter mellem at streame serier, se film, surfe på nettet eller lignende, kan du nøjes med en forbindelse på 10 Mbit. Men der findes flere hurtigere løsninger, der ikke behøver koste meget ekstra.

I vores oversigt kan du sammenligne priser og se hvem der kan tilbyde dig billigt og hurtigt bredbånd i København:

10 Mbit er vel at mærke, hvis du kun har én enhed på nettet ad gangen. Hvis du skal have flere computere på samme forbindelse, eller din telefon også skal kobles på, skal du op på omkring 20 Mbit, hvis du gerne vil kunne streame, høre radio eller downloade programmer fra flere enheder på én gang. Som du kan se, kan du sagtens få 70 Mbit hurtigt internet, uden det behøver koste ekstra.

Den typiske vej til dette bredbånds-internet, men andre løsninger er en mulighed. Mere om mulighederne herunder.

Bredbånd via dit kabel-TV i København

Flere steder i København er det sådan, at du kan få bredbåndsinternet via dit kabel-TV. Typisk foregår det gennem udbyderne YouSee eller Stofa. Fordelen ved disse løsninger er, at de ofte er ganske billige løsninger, og at du kan få hurtigt internet.

Ulempen er til gengæld, at Stofa udelukkende tilbydes via antenneforeninger, så det kræver altså, at du bor i et område, hvor en antenneforeningen har en aftale med Stofa, Sådan er det ikke med YouSee, men ligesom Stofa kræver også YouSee, at du får TV fra dem i forvejen, før de vil sælge dig bredbånd.

Mobilt bredbånd i København

I København findes der fire udbydere af mobilt bredbånd. Resten af udbyderne lejer sig ind hos de fire andre. De fire udbydere er: 3, Telia, Telenor og TDC. Telia og Telenor har dog slået pjalterne sammen, når det gælder det mobile bredbånd. Generelt er der fine muligheder for at benytte sig af mobilt bredbånd i København, hvor dækningen er rigtig god. Især TDC udmærker sig på 4G-fronten og kan altså tilbyde noget af det hurtigste mobile bredbånd, men de andre udbydere står også særdeles stærkt i hovedstaden.

Fibernet i København

Den sidste løsning, du kan vælge, er fibernettet. Waoo! er den store aktør inden for fibernet i Danmark, men lige netop i København har firmaet ikke lagt en stor indsats. I stedet er det primært TDCs fibernet, som bliver solgt i hovedstaden, og priserne på det område er ikke lige så fordelagtige som i resten af landet.

Du kan godt komme på fibernet i København, men det vil ofte kræve, at du betaler en ekstraregning månedligt på 99 kroner, og det kan næsten ikke betale sig, når mulighederne for internet ellers er så gode.