Denne side er reklamefinansieret

Bredbånd 5 mbit

Her på siden vil vi gerne hjælpe dig med at finde den billigste løsning, uanset hvilket bredbånd du ønsker. Går du og overvejer at vælge 5 mbit bredbånd, så kan du her blive klogere på dine muligheder og sammenligne de forskellige alternativer, som findes på markedet.

Oversigt over 5 mbit bredbånd

Nærmest alle udbydere på markedet har hastigheder der starter fra 25 mbit, så hvis du kan klare dig med mindre, vil vi egentlig bare anbefale dig at vælge en af de billigste løsninger nedenfor.

Der findes efterhånden mange danske internetudbydere, og det kan være en jungle at navigere rundt imellem de forskellige tilbud og løsninger. Hvilken hastighed skal du vælge, hvad er prisen, hvem er bedst? Her på siden forsøger vi at svare på nogle af disse spørgsmål, og samtidig hjælper vi dig med at få overblik over markedet.

Derfor har vi blandt andet samlet en oversigt over de udbydere, som tilbyder bredbånd på 5 mbit. I oversigten er de dyre løsninger allerede sorteret fra, så du kan fokusere på markedets bedste og billigste bredbåndsforbindelser på mindst 5 mbit. Med vores hjælp kan du forhåbentligvis finde frem til den mest optimale løsning for dig, og i sidste ende kan du komme til at spare rigtig mange penge hver måned.

Nu er det sådan at 5 mbit efterhånden hører fortiden til, hvorfor du vil opleve at nærmest alle firmaer starter med hurtigere forbindelser end dette. Og hurtigere internet vil alligevel glæde enhver.

Vi har ligeledes lavet tilsvarende oversigter for forbrugere der gerne vil sammenligne bredbåndspriser på 10 mbit eller bredbåndspriser på 20 mbit. Det er altid smart at kende til prisniveauet og mulighederne, inden du tager din beslutning.

Hvad skal internettet bruges til?

Der findes mange forskellige hastigheder på markedet, og dette angives af de forskellige mbit, som står skrevet i løsningerne. Der findes ikke én hastighed, som er den optimale, og dit valg afhænger derfor af dine behov og dit budget. Det kommer i høj grad an på, hvad du anvender dit internet til.

Er du ikke storforbruger af dit internet på computeren i hjemmet, og bruger du primært dit bredbånd til at surfe på nettet, tjekke sociale medier, læse mails og andre mindre krævende processer, så kan 5 mbit bredbånd være tilstrækkeligt – især hvis det kun skal bruges til én computer.

Er I derimod flere, der skal deles om det, eller anvender du regelmæssigt online streamingtjenester, downloader musik, spiller større spil eller lignende, så vil en højere hastighed være at foretrække. Her bør 20 mbit/s være minimum. Det gælder altså om at få styr på, hvad internettet skal bruges til, før du vælger din hastighed.

De fleste bør vælge mere end 5 mbit

I dag anbefaler man generelt, at langt de fleste vælger et bredbånd på over 5 mbit – gerne minimum 10. Og det giver da næsten også sig selv, eftersom størstedelen af udbyderne slet ikke tilbyder løsninger på under 10 mbit. For relativt få penge ekstra om måneden kan du få bredbånd med minimum 10 mbit, og det er altså en væsentlig højere hastighed, som betyder, at du vil få et hurtigere net, som kan klare langt flere opgaver.

Det er specielt som mobilt bredbånd, at du finder hastigheder på 5 mbit/s. Mobilt bredbånd kan fx anvendes på din smartphone eller tablet, når du vil surfe hvor og når du vil, og her kan 5 mbit faktisk være en fin løsning for de fleste. Så vil du have en internethastighed på 5 mbit, så brug siden her til at finde dine muligheder og vælge den billigste.