Denne side er reklamefinansieret

Filmstriben

Download Filmstriben app og stream gratis film

Filmstriben er bibliotekernes filmtilbud, derfor er det gratis at streame film gennem bibliotekernes filmtjeneste nøjagtigt som det er gratis at låne bøger på biblioteket, hos Filmstriben er det muligt at finde indhold for alle aldersgrupper.

På filmstriben kan du se et stort udvalg af film og lærerige dokumentarfilm, lige fra actionfilm som Everything everywhere all at once til kortfilm som The little girl who sold the sun, Animationsfilm som Nøddeknækkeren og den magiske fløjte og dokumentarer som Tro håb og Afghanistan.

I denne artikel vil du kunne læse mere om hvordan Filmstriben fungere, hvad du kan finde på Filmstriben og hvordan du kan se Filmstriben derhjemme.

Hvordan fungerer Filmstriben

For at kunne se Filmstribens film skal du først og fremmest være bruger på biblioteket, dvs. du skal være låner på dit lokale bibliotek, dette er fordi dit bibliotek sætter grænsen for hvor meget du kan låne og se film.

Du bruger dit bibliotekslogin hver gang du ønsker at bruge bibliotekernes filmtilbud, så hver gang du vil låne og se film i app’en eller via en browser vil antallet af film du ser blive registreret, dette gælder både spillefilm og dokumentarer.

Grunden til at dit bibliotek sætter grænsen for hvor mange film du kan se, er fordi dit lokale bibliotek skal betale penge for hver film du ser.

Hvilket indhold er der på Filmstriben

Der er et ret stort udvalg af film på filmstribens app, både børne og ungdomsfilm, dokumentarfilm, animationsfilm, der er både spillefilm, film for voksne og børn, TV serier mm. du kan blandt andet afspille film som:

Animationsfilm

Prinsesse Mononoke, Ponyo på klippen ved havet, Monsterfamilien, Vitello mfl.

TV serier

Kometernes jul, Charlot og Charlotte, Wallander, Hallo det er jul, Halvbroderen mfl.

For Børn

Sørøver Sally, Stine, Anders & Jeanette, smuglerne på Krageøen, Historietimen, Valiant, Pippi Langstrømpe, mfl.

Gyserfilm

Ældre gyserfilm som: Night of the living dead (1968), Golem (1920), Nosferatu (1922) mfl.

Nyere gyserfilm som: Sorgenfri, a girl walks home alone at night, lad den rette komme ind mfl.

Science fiction

Something in the dirt, Memoria, Everything everywhere all at once, De fortabte børns by, Vandringsmanden mfl.

Unge

War Pony, Talk to me, Elsker elsker ikke, Licorice Pizza, Comedy Queen, Idioten, Nattens skov mfl.

Dokumentar

Kunstig intelligens er en revolution i samfundet, En krop i konflikt, Nuclear, King on screen mfl.

Dette er kun et meget lille udsnit af det Filmstriben kan tilbyde, der er mange film, serier, dokumentarer, flere børne og ungdomsfilm mm og flere genre end der her er beskrevet, derfor er filmstriben også et godt bud til et gratis alternativ til de mange streamingtjenester. 

Udover at filmstriben er en mulighed for gratis at se film, giver den dig også muligheden for at se mange film som du ikke kan se andre steder, fx Horror og gyser filmene fra 1920erne.

Hvordan kan man se film på Filmstriben

Der er flere muligheder for at se film gennem bibliotekets filmtjeneste, hent app’en på Google Play eller i app store, brug din bruger på biblioteket som dit login.

Herefter kan du gennem appen se filmene på dit smart TV, Apple TV, via Chromecast, IPad, Tablet, brug Airplay og alle enheder der kan benytte Apps fra biblioteket. 

Du kan også streame filmen direkte på din computers browser, direkte på filmstribens side.