Problemer med TV signalet kan skyldes antennen

Der er næsten ikke noget mere enerverende, end når man sidder klar en fredag aften i sofaen med masser af slik og knas og med hele familien samlet, i forventningen om at skulle se en god film eller underholdningsprogram – og at tv-signalet så driller. Det burde ikke ske, men det sker desværre alligevel nogle gange. Og ser man tv via et antenne-signal, så kan problemerne godt skyldes antennen.

Hvad kan man gøre når antennen driller?

En af grundene til problemer med antennen kan være et dårligt afskærmet antennekabel. Antennekablet er det kabel, som forbinder det signal, som antennen modtager, med jeres tv-skærm. Dårlig afskærmning af kablet kan betyde, at fremmed støj fra andre forbindelser kan forstyrre tv-signalet og dermed få skærmen til at gå i sort. Et godt isoleret kabel kan løse dette problem forholdsvis hurtigt.

Et andet problem kan have at gøre med selve signalet. Hvis der er stærkt bredbånd i nabolaget, så kan denne forbindelse have tendens til at overskygge forbindelse som trækkes ned fra satellitterne. Bredbånd er nemlig en meget kraftig forbindelse, som er svær at dæmme ind. Men da bredbånds-signalet er kodet på en måde jeres tv ikke kan oversætte, vil jeres tv ikke kunne aflæse dette signal, og forbindelsen vil igen gå ned. Her kan det være nødvendigt at investere i et digitalt filter, som sorterer udefrakommende forbindelser fra. Filtret sørger for at lukke af for andre signaler, så antennen kun kan modtage signal fra jeres specifikke udbyder.

Sådan sikrer i jer et godt antenne-signal fra start

Når først uheldet er ude fredag aften, så er der dog ikke meget at gøre – weekendhyggen er helt sikkert ødelagt, for det kan godt tage flere dage at genetablere den gode forbindelse. Det er derfor en god idé at forebygge problemer med antennen, allerede når man installerer sit antenne-signal. Dette kan man blandt andet gøre ved at vælge et særligt velskærmet kabel fra starten og købe en antenneløsning med indbygget filter.