Denne side er reklamefinansieret

Jeg har egen antenne

… så hvad gør jeg, når hele Danmark skifter til digitalt tv-signal d. 31. oktober 2009? Dette er et spørgsmål, som man danskere lige nu stiller sig selv. Der hersker nemlig utrolig stor forvirring omkring, hvad skiftet fra analogt til digitalt tv kommer til at betyde, hvem det kommer til at påvirke, og hvad man som bruger kan gøre for at forebygge at ens skærm går i sort på den skæbnesvangre dag. Har du din egen antenne, som er sat op på dit hus, så kommer her nogle gode råd til, hvad du bør gøre.

Din antenne kan godt modtage et digitalt tv-signal

Det faktum at du har din egen antenne, behøver på ingen måde at være fatalt. Dette skal forstås på den måde, at det ikke er nødvendigt at rive alle dine kabler ned, smide dit tv ud og investere penge i en helt ny løsning. Du kan sagtens bruge din personlige antenne til at modtage det digitale, blot skal du sørge for, at antennen er klar til at modtage det nye signal. Måske kan dit tv allerede trække den digitale sendeflade. Det kan det hvis det er af en lidt nyere model og har en indbygget digital modtager – du kan genkende et sådant tv på markeringen ”DVB-T”.

For dig som ikke har DVB-T

Hvis du så ikke har en indbygget digital modtager, så skal du sørge for at skaffe dig en inden d. 31. oktober. Dette kan du få i form af en digital modtagerboks. Dette er en selvstændig enhed, som omkoder det digitale signal, så det efterfølgende kan læses af dit tv-apparat. Dette koster selvfølgelig nogen penge, og det kan godt virke irriterende for nogen. Frustrerer det dig at skulle investere i dette apparat, så kan du overveje, om du hellere vil skifte dit tv ud med en nyere fladskærmsmodel med DVB-T.