Venstre: Hurtigere internet og færre mobilhuller

Hvis det står til partiet Venstre, kommer danskere i yderområderne til at få hurtigere internet og færre mobilhuller i de kommende år.

Det er nemlig pointen bag et nyt forslag med teleordfører Torsten Schack Pedersen i spidsen. Vi ser nærmere på udspillet og den bredbåndsfond, der skal finansiere forbedringerne. 

Bredbåndsfond med 300 mio. kroner

IT-forslaget fra Venstre om bedre mobil- og bredbåndsdækning til yderområderne sker via en fond, der skal finansiere de kedelige omkostninger.

  • De omkostninger der fx. får mobilselskaberne til ikke at opsætte flere mobilmaster i landdistrikterne.
  • De omkostninger der gør det dyrt for den enkelte dansker, at få hurtigt internet i yderområderne pga. kabler og antenner.

speedtest.dk ser positivt på forslaget og der er ingen tvivl om at politikerne spiller en nøglerolle, hvis det skal ske fyldest. Man kan i hvert fald ikke forvente at landets virksomheder, gør en indsats, når det basalt set vil være en dårlig forretning uden disse tillæg.

Det er meningen at bredbåndsfonden skal sørge for at 10.000 husstande får en bedre forbindelse. Vel og mærke for de danskere, der er hårdest ramt i øjeblikket.

En af baggrundene for udspillet er, at vi lever i en elektronisk verden, hvor flere og flere ting skal ordnes på internettet. Banken, skatten, Det Offentlige og meget mere.

Det kan man ikke forvente af folk, hvis de har en elendig internetforbindelse, ifølge Venstre. Og vi er sådan set helt enige.

Hvad skal fonden finansiere?

Hvis vi skal se nærmere på hvad fonden skal finansiere, vil det nok primært dreje sig om følgende:

  • Gravearbejde og lægning af kabler.
  • Opsætning af antenner.
  • Opsætning af mobilmaster af teleselskaber – mod rabat i frekvensafgiften.

Det sidste punkt er relateret til de irriterende mobilhuller som de fleste danskere har oplevet. Her er tanken at fonden skal give rabat på frekvensafgiften til teleselskaberne, mod at disse får opsat masterne.

Det bliver spændende at se om udspillet bliver en realitet. I givet fald vil det være et stor gennembrud for de mange danskere i yderområder, som dagligt må “nøjes” med ringe hastigheder og irriterende mobilhuller.

Du kan læse hele forslaget på Venstre.dk under Seneste nyheder.