Valg af internetudbyder

Der er mange internetudbydere at vælge i mellem. Det er kun godt for os forbrugere da det betyder at der meget at vælge imellem og at der er sund konkurrence på markedet.

På den anden side kan det være svært at få et overblik over de muligheder. Med speedtest.dk kan du nemt få da nemt dig et overblik og udvalgt den helt rette løsning til dine behov.

Dit valg af internetudbydere kommer til at afhænge af mange ting. Hvor stor en hastighed skal du have og hvor stabil din internet forbindelse skal være. Derudover kommer priserne til at spille en væsentligt rolle når en udbyder skal vælges.

Sådan vælger du internetudbyder

Hastighed

Når du skal vælge en internetudbyder, skal du gøre dig overvejelser omkring flere ting. For det første skal du gøre op med dig selv hvor hurtig en internet forbindelse du har brug for. Mange mennesker overvurderer deres forbrug og ofte vælger de en hastighed, som er langt højere end de har brug for.

Medmindre du har et særligt behov bør du ikke vælge en internetforbindelse som er over 10 Mbit pr. sekund. Hvis der er flere mennesker som skal bruge forbindelsen på en og samme tid, skal du regne med ca. 3 Mbit ekstra pr. computer.

Hvis der er tale om andre enheder, såsom tablets og smartphones skal du regne med 1 Mbit ekstra pr. Enhed. Så alt i alt, har en standard familie ikke brug for mere end ca. 20 Mbit pr. sekund.

Mobilt bredbånd eller standard internet

Dernæst skal du gøre op med dig selv om du gerne vil have en mobil bredbånd eller en standard internetforbindelse som du tilslutter via en router. Samtidigt skal du tænke på stabiliteten af internettet. Det er typisk de store udbydere med en god netværksdækning, som kan tilbyde de mest stabile bredbåndsforbindelser.

 

Få overblikket med vores oversigt

På hjemmesiden har vi udvalgt alle de billigste løsninger på markedet, uanset om du har brug for 5, 10 eller 50 Mbit/s download hastighed. Du kan finde det billigste internet på forsiden.

Her vil du kunne vælge imellem udbydere som:

  • Yousee
  • Stofa
  • Fullrate
  • Waoo
  • Mobilic
  • Kviknet
  • Telia

Hvis du ønsker en meget hurtig forbindelse så skal du overveje Waoo, da de tilbyder hastigheder på 500 Mbit pr. sekund. Disse hastigheder sendes via fibernettet. Hvis du er på udkig efter en meget billig udbyder så er Yousee og Kviknet blandt de bedste.