Denne side er reklamefinansieret

Tyskland har ambition om 50Mb net til alle i 2018

Den tyske regereing har afsat over 20 milliarder kroner til at dække hele landet med internet med høj hastighed i 2018. Her skal samtlige husstande have adgang til internettet med en høj hastighed på minimum 50 Mb pr. sekund. Ifølge den tyske ambassade i London er det den tyske minister for transport og digital infrastruktur, Alexander Dobrindt, som har fastslået dette.

Alexander Dobrindt har lanceret et føderalt udviklingsprogram, som skal sikre udbygnigen af det kommende bredbåndsnetværk. Dette program har en bevilling på ca. 2,7 milliarder euro.

Programmet er tiltænkt områder, hvor private virksomheder højst sandsynligt ikke vil tilbyde bredbånd. For at de kan få tilskuddet er der dog en betingelse, og det er at lokal samfundene selv tager initiativ til at vil udvidde deres netværk, og holde styr på projekterne lokalt.

De to modeller

Der er to modeller, som bliver tilbudt til lokalsamfund, som ønsker tilskud. Det første er en ” Wirtschaftlichkeitslückenmodell”, som giver dem mulighed for at lukke den hvide plet på netkortet, hvis nu at teleselskaberne ikke synes at deres område er interessant. Det andet er en ”Betreibermodell”, som forsyner samfundene med ”sort infrastruktur”, som de kan leje ud til de forskellige nedudbydere.

Der vil også være mulighed for at kombinere de to modeller.

Der vil bidrages med op til 50 % af omkostninger af den tyske forbundsregering. Man kan kombinere udviklingsprogrammer fra de lokale tyske stater, som vil tilbyde 40 % finansiering, med tilskuddet fra forbundsregeringen.

Efterfølgende er der 10 % tilbage og disse skal lokalsamfundet selv sørge for at dække.