Test i Japan: Kommende 5G net får hastigheder på 3,6 Gbps

Kinesiske Huawei har udført en 5G-test sammen med japanske NTT DoCoMo, som højst sandsynlig vil komme på markedet i 2020. 4G nettet som vi kender og benytter os af nu, og som blev introduceret for tre år siden, er noget vi stadig alle er glade for

Det kommende 5G netværk lover hastigheder som er næsten tusind gange hurtigere end 4G.

BGR skriver, at den første test er udført i Japan af Huawei og NTT DoCoMo, og dette gav et resultatet på 3,6 Gbps.

Store fremskridt

Vicepresident for 5G i NTT DoCoMo, Takehiro Nakamura udtaler, at det er opmunterende, og især at man forventer at det 5G kommer på markedet i 2020. Både teamet hos Huawei og DoCoMo har gjort store fremskridt med netværket inden for den seneste tid, og Takehiro Nakamura udtaler dertil, at der ses frem til endnu flottere resultater, når de bevæger sig ind i den næste fase af feltforsøg i Japan.

Ifølge industrien og Huawei, er der blevet aftalt der skal fastlægges en standard inden for 5G senest i 2018. Nokia har tidligere haft lavet en test, hvor genne viste resultatet 10 Gbps hastigheder, men den har ikke været foretaget under realistiske forhold som ville være at gengive et almindeligt bymiljø.

Denne test blev nemlig foretaget i et laboratorium. Den nye test er blevet udført udendørs og med sub-6GHz båndet, hvor Nokias test gjorde brug af 73GHz båndet. Båndet som blev benyttet til den netop afsluttede test er mere anvendeligt i et stort offentligt netværk, end det Nokia benyttede, og dermed er det mere realistiske resultater der er kommet frem.

Til slut udtaler den japanske televirksomhed, at de arbejder hårdt på at gøre 5G netværket tilgængeligt i 2020 for forbrugere.

Teamet bag Dit Bredbånd er spændte på udsigten og vi vil naturligvis følgen udviklingen tæt. For der er helt sikkert mange danskere der vil se frem til hurtigere hastigheder med glæde.