OECD vil have fokus på digitalisering

OECD vil have fokus på digitalisering, da de anset det digitale marked for et område med store vækstmuligheder.

Formand for OECD komiteen for digital økonomi, Jørgen Abild Andersen, mener at politikere og virksomheder i højere grad bør satse på vækstmarkedet. 

Sats på hele det digitale økosystem

Jørgen Abild Andersen var klar i mælet på konferencen ved Tele 2015, hvor han mener vi i Danmark bør satse mere på det digitale økosystem, frem for bare at fokusere på bredbåndsforbindelser.

Det er ingen tvivl om at høje internet hastigheder er en klar fordel for virksomheder, men det kan ikke stå alene.

Han og OECD arbejder løbende for at udbrede digitalisering i medlemslandene, samt skabe et bedre økonomisk fundament hos disse. Han fremhæver selv følgende punkter som der bør fokuseres på af virksomheder og politikere:

  • E-infrastruktur
  • E-app og services
  • E-færdigheder
  • E-sikkerhed og privatliv

Appmarkedet i USA er det bedste eksempel på hvor stor en vækst og økonomi den digitale verden kan bidrage med. Potentialet for digitalisering skal med andre ord udnyttes og her fremhæves21 lynhurtigt bredbånd som én af de vigtigste elementer.

Så har du ikke allerede hurtigt internet i virksomheden, bør I helt sikkert overveje at få det.

Digitalisering i form af fx. hurtigere internet, vil styrke produktiviteten og give bedre muligheder for at tilpasse sig nye situationer.

Der kan være mange meninger om digitalisering, men ingen kan tvivle på det er fremtiden og hvis du vil være konkurrencedygtig som virksomhed, skal du være klar til de nye løsninger. Dem der kan styrke virksomheden, gøre den mere effektiv eller endda give Jer vigtige konkurrencefordele.

Der er ingen tvivl om at politikerne har et stort ansvar for at få skabt de rigtige rammer og forhold, så potentialet kan blive udnyttet.