Lån på nettet

speedtest.dk handler om alle emner relateret til bredbånd og internet. I denne artikel ser vi nærmere på lånemarkedet online, der har udviklet sig meget de seneste 5-10 år.

Vi ser på hvorfor det er blevet så populært og udbredt. Hvordan ansøgningsprocessen løbende har udviklet sig og hvorfor der er kommet flere lånekoncepter online, som alternativ til banken. Læs med her. 

Indblik i dine lånemuligheder

Først et indblik i dine lånemuligheder hvor der er kommet mange gode udbydere, med fair renter, som kan hjælpe dig med at finansiere det du mangler. Her et udvalg af udbydere du kan overveje:

 

Grunde til internetlånets popularitet

Lad os starte med at se på hvorfor internetlån er blevet så populært i Danmark. Det rummer nemlig en række fordele og muligheder, som du ikke finder andre steder, specielt ikke i din egen bank.

Hurtig ansøgningsproces

Det indebærer en hurtig og nem ansøgningsproces, hvor du kan have svar på din låneansøgning inden for 1 time. Ja, du kan endda have pengene på din konto dagen efter. Det vil næppe ske i din egen bank. NemID signaturen har nu fremskyndet processen yderligere, da du kan underskrive online, frem for at skulle vente på posten.

Ingen spørgsmål – intet besvær

Dertil kommer at du ikke skal “forsvare” formålet bag din låneansøgning. Der er med andre ord ingen spørgsmål og intet besvær. Det kan være trættende og svært at leve op til bankernes strammede krav.

Her er online markedet et forfriskende alternativ, for dig der mangler penge til forskellige formål. Det er en klar styrke, omend det giver dig selv et større ansvar for at være kritisk og opmærksom på renten, ÅOP mv.

Uden sikkerhed

Du bør samtidig vide, at du altid søger om lån uden sikkerhed, hvilket altså gør du ikke skal begynde at garantere hus, bil og lignende. Hele denne proces, når der stilles sikkerhed, kan være tidskrævende og uoverskuelig for mange danskere. Den kendes bedst, når der søges om boliglån, men den slipper du for på Internettet.

Gode tilbud og lavere renter

Sammenlignet med for 5-10 år siden har lånemarkedet på nettet udviklet sig i en positiv retning. Renterne er generelt blevet mere attraktive, bedst illustreret ved udbyderen Santander Bank, der har taget markedet med storm.

Af gode tilbud kan nævnes muligheden for at låne penge gratis hos firmaer som Netcredit, Vivus og Kvikautomaten. Her kan du søge op til 4.000 som ny kunde, uden at skulle betale renter eller gebyrer. Sådanne tilbud så du ikke for 10 år siden.

Hvordan laver jeg det billigste lån?

Ét er grundene til populariteten, noget andet er hvordan du så får lavet det billigste lån online. Der er nemlig stadig markant forskel på de omkostninger og renter du bliver mødt med som kunde.

Her bør du anvende hjemmesider som kan give dig overblikket over lånefirmaerne på nettet. Du skal nemlig have overblikket, inden du kan gå i gang med at søge hos en 3-4 udbydere. Nøglen er at søge flere steder, for at få flere tilbud retur, så du i sidste ende finder den laveste åop.

De nye lånekoncepter

Sidst er det værd at nævne de nye lånekoncepter på markedet, som har set dagens lys de senere år. speedtest.dk er nemlig overbeviste om, at de kommer til at blive udbredte, hvis vi ser 5-10 år ud i fremtiden.

Her kan koncepter som Lendino og Udenombanken nævnes. De er baseret på et peer-to-peer koncept, hvor der ikke lånes af pengeinstitutter men af privatpersoner, typisk investorer.

Det åbner helt nye muligheder for dig som forbruger, hvis banken har afvist dig. Lige de to koncepter er særlig målrettet virksomhedslån og boliglån, men mon ikke der kommer flere til med tiden.