Få styr på din bredbåndshastighed via test

Har du en fornemmelse af, at du betaler for meget for dit bredbånd i forhold til den hastighed du har?

Mange mennesker betaler mere for deres bredbånd, end det de egentlig får leveret fra deres udbyder.

Dog er der en hurtigt måde at finde ud af, om du er en af dem der bliver snydt. Det kan du læse mere om i denne artikel.

Faktorer for bredbåndshastigheden

Der er en del udbydere, som ikke helt lever op til den hastighed, som de har lovet kunderne. Er du en af dem der har betalt for noget du ikke har fået? Det er ikke altid fordi at udbyderen snyder, at du ikke har de ønskede Mbit/s du har betalt for. Bredbåndshastigheden kan nemlig afhænge af nogle forskellige faktorer:

– Antal af andre brugere

– Kvaliteten af kobberledninger

– Afstanden mellem udbyderens central og slutbrugeren

– Slutbrugerens egen computer

– Dækningen hvor slutbrugeren bor

Test af hastighed

I mange tilfælde er der en del forskellige årsager til bredbåndshastigheden. Dog er der sager, hvor udbydere har leveret en del lavere hastighed end hvad de lover og har reklameret med, så hvis du føler du bliver snydt.

Der er mange teleselskaber som udbyder test af hastighed, her i blandt:

Sørg gerne for at teste det igennem mere end én gang, og hvis hastigheden lægger en del under hvad du betaler for, så sørg for at kontakte din udbyders supportafdeling. Hvis der er en god grund til, hvorfor den ikke er på sit normale niveau, kan du lade det være som det er. Men tjek eventuelt nogle dage/uger senere.

Du kan altid prøve andre udbydere, men der er af og til en fornuftig forklaring på, hvorfor din hastighed er som den er.

Læs også: Valg af internet udbyderen