Deutche Telecom og Inmarsat skaber det hidtil hurtigste internet til flypassagere

Et nyt samarbejde mellem Deutche Telecom og Inmarsat har en ambition, om en stabil og kraftfuld tilkopling til internettet under flyrejsen.

Mange passagerer har allerede prøvet Norwegians Wifi, når de har været ud og flyve, men skal europæiske flypassagere have adgang til en ny form for Wifi, og endda verdens bedste. Dette er ambitionen for et nyt projekt kaldet ”European Aviation Network”, som bliver det allerførste af din slags.

Her kombinerer man et LTE-baseret terrisktisk netværk og satellitnetværk, og projektet er et partnerskab mellem Inmarsat og Deutche Telekom, og blev offentliggjort den 21. septemper 2015.

Det tekniske

Det nye netværk, som vil blive drevet og etableret af Deutche Telekom, vil bestå af 300 LTE lokaliteter. De nye LTE-sider vil dermed have en rækkevidde på mere end 80 km, hvor almindelig LTE sider har en på 10 km eller mindre. Derudover vil den kunne overføre data til den højde som det pågældende fly er i, og samtidig vil det kunne klare den høje flyhastighed.

Efter 10.000 vil Deutche Telekoms jordbaserede net blive blandet med en satellitforbindelse. Dette skift vil ske helt automatiske, og brugeren vil dermed ikke kunne mærke noget ved brug af Wifi.

Der er især fokus på, at denne form for Wifi skal operere på travle europæiske ruter. Satellitten vil fungere på Inmarsats 30 MHz S-band i 28 EU-lande.

Det hurtigste in-flight bredbånd

Ifølge Andy Sukawaty, som er formand for Inmarsat, så vil dette netværk tilbyde det bedste, hurtigste og mest stabile bredbånd, når det kommer til Wifi i luften. Deres globale GX og L-band-tjenester vil med kombination betyde, at man også kan tilkoble sig både kabine og cockpit til enhver type fly i hele Europa.

Hele projektet tager udgangspunkt i passagerenes behov for høj fleksibilitet, kvalitet og kapacitet. Det bliver det tyske flyselskab Lufthansa, som bliver de første til at tilbyde denne satellit-opkobling i 2016 på europæiske ruter.