De fleste danskere kender til problemer med bredbåndsdækningen. Der kan nemlig være markante forskelle på hastigheden, alt efter hvor du befinder dig.
I denne artikel ser vi nærmere på den aktuelle bredbåndsdækning i Danmark, med udgangspunkt i tal fra 2014 fra Erhvervsstyrelsen.
Bredbånds- og mobildækningen skal fremmes
Lad os starte med at gå få måneder tilbage, til februar 2015, for her blev der indgået en bred politisk aftale. Vækstplanen skal være med til at sætte skub i mange områder og ét af disse er, at styrke Danmarks bredbånds- og mobildækning.
Det skal ske med særligt fokus på de svage områder i landet, hvor det kan være kritisk at drive virksomhed. Yderområderne som de typisk bliver omtalt. Det er ligeledes den tendens der viser sig i nedenstående tal.
83 % har adgang til mindst 100 Mbit/s download
Rapporten fra Erhvervsstyrelsen viser at 83 % af danske borgere og virksomheder, har adgang til mindst 100 Mbit/s download hastigheder. Det kan lyde godt, men det betyder jo at 17 procent må nøjes med mindre.
Det er en stor andel og kan ikke undgå at gå ud over, en del danske virksomheder og boligforeninger. Begge med visse krav til bredbåndshastigheder for deres medarbejdere og kunder.
Bredbåndsdækningen i 2010 til 2014
speedtest.dk har lavet en god grafik over udviklingen i bredbåndsdækningen siden 2010. Den er lavet med udgangspunkt i tal fra Erhvervsstyrelsen og adgangen til forskellige hastigheder for ‘borgere og virksomheder’.
Det er værd at bemærke den positive stigning i de høje hastigheder. Når den lave downloadhastighed på 2 Mbit/s er faldende, skyldes det at mobile bredbånd ikke er medregnet for 2014. Fremadrettet vil tallene nemlig blive opgjort på en ny måde.
Kilde: Erhvervsstyrelsen
Bekymrende læsning for IT-virksomheder i yderområderne
Der er ingen tvivl om at tallene er bekymrende læsning for mange IT-virksomheder i yderområderne. Det er specielt disse der har behov for en hurtig og stabil internetforbindelse. Alene for at kunne konkurrere på lige vilkår.
Det viser tallene med al tydelighed ikke er tilfældet og vi bakker derfor 100 % op Vækstplanen, der bl.a. skal fremme dækningen i “udsatte” dele af Danmark.
Når det er sagt, er der meget positive tendenser og bredbåndsdækningen har været i konstant udvikling siden 2010. Et klart signal om internettets vigtighed og om at der bliver gjort en masse på området.